Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки4.Прес-центр
24.10.2025
Сила і майстерність: Софія Мельник здобула титул на 14-му Відкритому Кубку України WPAU 2025
У місті Луцьку, на базі спортивної школи «Колос», відбулися змагання 14-го
Відкритого Кубку України WPAU 2025. У програму турніру входили дисципліни:
пауерліфтинг, жим штанги лежачи, станова тяга, присідання зі штангою, Push&Pull
та підйом штанги на біцепс (Strict Curl) серед чоловіків і жінок, відповідно до
правил WPA, у дивізіонах PRO та AM — як в екіпіруванні, так і без нього.
Представниця н...
24.10.2025
Виховні години на теми «Подбай про свою безпеку в Інтернеті» та «Правила поведінки в мережі»
Для здобувачів освіти групи Х11 спеціальності G13 Харчові технології було
проведено виховну годину на актуальну тему «Подбай про свою безпеку в Інтернеті»
та «Правила поведінки в мережі». Захід організовано спільно із оперуповноваженою
відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Іриною ЦЕСАР, уповноваженим
із дотримання прав людини Іваном ДАНЬКО та керівницею групи Аліною АВДЄЄВОЮ.
Спік...
24.10.2025
Засідання робочої групи щодо розробки нормативно-правових актів з питань стипендіального забезпечення
17 жовтня відбулось засідання робочої групи щодо розробки нормативно-правових
актів з питань стипендіального забезпечення. До засідання доєдналися
представники студентського самоврядування.
24.10.2025
Відкритий осінній чемпіонат міста з кросу
У парку імені 900-річчя Луцька відбувся відкритий осінній чемпіонат міста з
кросу серед студентів закладів фахової передвищої освіти. Учасники змагалися на
дистанціях 500 метрів та 1 кілометр, демонструючи свою витривалість, швидкість
та спортивну майстерність.
Змагання пройшли у дружній та атмосферній обстановці, де кожен мав змогу
проявити свої фізичні здібності та отримати незабутні враження...
24.10.2025
Відпрацювання здобувачами освіти груп Т-41, Т-42 лабораторної роботи з теми: "Приготування гарнірів у сучасних ресторанах"
Здобувачі освіти груп Т-41, Т-42 спеціальності 181 Харчові технології
відпрацювали лабораторну роботу з теми: "Приготування гарнірів у сучасних
ресторанах" під керівництвом викладачки Тетяни НОВОСАД. Під час приготування
гарнірів здобувачі освіти продемонстрували хороші практичні вміння та навички, а
також теоретичні знання з освітньої компоненти "Інноваційні технології
харчування".
24.10.2025
Чемпіонат Волинської області зі спортивної акробатики
У Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі відбувся Чемпіонат
Волинської області зі спортивної акробатики, який об’єднав найсильніших
спортсменів регіону. Учасники продемонстрували високу майстерність, відмінну
координацію, силу та граціозність у виконанні складних акробатичних елементів.
Приємно відзначити, що студент Фахового коледжу технологій, бізнесу та права
Волинського націон...
21.10.2025
Благодійний ярмарок
13-16 жовтня у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського
національного університету імені Лесі Українки відбувся вже традиційний
благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України.
Здобувачі освіти та викладачі активно долучилися до організації та участі у
заході. На ярмарку можна було придбати різноманітні страви, солодощі, напої
відомих виробників та власного виробництва.
О...
21.10.2025
Практичне заняття з освітньої компоненти «Товарознавство непродовольчих товарів»
В групах ТК-21, ТК-22 та ТК-23 відбулось практичне заняття з освітньої
компоненти «Товарознавство непродовольчих товарів» на тему: «Дослідження
хімічної природи та деяких споживчих властивостей товарів з пластичних мас» під
керівництвом викладачки Ольги РЕУС.
На занятті здобувачі освіти набули практичних навичок у розпізнаванні пластмас
за зовнішніми ознаками (з проведенням проби на нагрівання ...
21.10.2025
Гостьова лекція
Для здобувачів освіти групи П-21, П-22 спеціальності 081 Право проведено
гостьову лекцію на тему «Безоплатна правнича допомога: правові механізми та
реальні історії».
Спікером заходу стала Оксана Павлосюк, завідувач сектору «Луцьке бюро правничої
допомоги» та випускниця Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені
Лесі Українки. Під час зустрічі вона розповіла про структуру та діяльн...
21.10.2025
Відпрацювання здобувачами освіти групи Т-31 лабораторної роботи з теми: "Приготування страв з овочів та грибів"
Здобувачі освіти групи Т-31 спеціальності 181 Харчові технології відпрацювали
лабораторну роботу з теми: "Приготування страв з овочів та грибів" під
керівництвом викладачок Світлани КИСЛЯК та Іванни КОСОВОЇ. Під час приготування
страв здобувачі освіти продемонстрували хороші практичні вміння та навички, а
також теоретичні знання з освітньої компоненти "Технологія виробництва
кулінарної продукції".
,,,,,,,,,