
4.Прес-центр
27.10.2022
СТУДLIFE від 27 жовтня 2022
26.10.2022
Відбувся I етап XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка
У фаховому коледжі відбувся I етап XIII Міжнародного мовно-літературного
конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
У цьогорічному конкурсі серед інших здобувачів освіти ФКТБП вирішив повторно
випробувати свої знання та удачу Матрунчик Богдан - студент групи П-22, який
минулого року зайняв перше місце у I етапі та друге місце в ІІ етапі цього
Міжнародного мовно-літератур...
25.10.2022
Стартували XXX обласні спортивні ігри серед студентів закладів фахової передвищої освіти Волині
20 жовтня відбувся старт XXX обласних спортивних ігор серед студентів закладів
фахової передвищої освіти Волині у 2022-2023 навчальному році.
Комплексі змагання розпочалися із легкоатлетичного кросу на дистанцію 1000м для
юнаків та 500м для дівчат.
Представники та представниці Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ
імені Лесі Українки взяли участь у цих змаганнях та гідно представи...
25.10.2022
Вітаємо з Міжнародним днем кухаря і кулінара!
Вітаємо викладачів, здобувачів освіти та усіх причетних з Міжнародним днем
кухаря і кулінара!
Кухня — це мистецтво, а професійні кухарі — справжні віртуози. Бажаємо
шедевральних страв, нових корисних рецептів, високих оцінок за старання і
невпинну праця. Готуйте з любов’ю і успіх чекає вас неодмінно.
25.10.2022
Бібліотека ФКТБП запрошує усіх до літературного смакування!
Щорічно 20 жовтня кухарі та кулінари всього світу відзначають своє професійне
свято, засноване Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств у 2004 році.
Саме завдяки їхній майстерності та фантазії звичайна їжа перетворюється на
справжні витвори мистецтва.
Слово «кулінарія» походить від латинського слова «culina» - кухня й означає
кухарська справа.
Професія кухаря — одна з найбільш затребу...
24.10.2022
Виставка оздоблень та композицій із овочів та фруктів
19 жовтня у рамках тижня "Ресторатора" здобувачі освіти групи Т-32 спеціальності
181 Харчові технології презентували виставку оздоблень та композицій із овочів
та фруктів під керівництвом майстра виробничого навчання Андрія ЦЬОСЯ.
24.10.2022
Єдина Україна - смачна країна!
Здобувачі освіти ФКТБП спеціальності "Харчові технології" групи Т-31 приготували
величезний бутерброд з використанням національного орнаменту та представили його
у фойє фахового коледжу.
Готували бутерброд більше години 13 студентів ФКТБП разом із викладачкою Софією
Бондарук.
Довжина бутерброда - 2 метри 40 сантиметрів, ширина - 60 сантиметрів.
24.10.2022
Кваліфікаційна пробна робота з навчально-виробничої практики
Здобувачі освіти групи Р-31 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа склали
кваліфікаційну пробну роботу з навчально-виробничої практики.
Практичні завдання та відповіді здобувачів освіти оцінювала комісія у складі
завідувачки відділенням харчових технологій та заочного навчання Ніни КОВАЛЬЧУК,
голови циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи
Тетяни НОВОСАД, викла...
23.10.2022
Лекція-візуалізація: «Ряди динаміки»
18 жовтня у групі Б-21 було проведено показове заняття зі статистики у формі
лекції-візуалізації на тему: «Ряди динаміки». Викладачка: Наталія ТРОФИМЧУК.
Лекція-візуалізація – одна із лекцій інноваційного типу. Її особливістю є
наявність умов для реалізації повною мірою принципу наочності. Зазначений тип
лекції сприяє навчанню здобувачів освіти перетворювати усну й письмову
інформацію у візуал...
23.10.2022
Наголос. Принципи наголошування, проблемні випадки
17 жовтня у фаховому коледжі відбувся методичний семінар на тему: «Наголос.
Принципи наголошування, проблемні випадки».
У своїй доповіді викладачка української мови та літератури Ірина Чернюк
наголосила на тому, що правильність наголошування є однією з ознак культури
мовлення. Особистість не може формуватися без засвоєння нормативної літературної
мови. Сьогодні найслабшою нормою є акцентуаційн...
,,,,,,,,,