16.10.2020

VI Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва

VI Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва

16 жовтня відбувся VI Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва.
Традиційно організатором кулінарних змагань виступив Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки. Через поширення коронавірусної інфекції захід пройшов в режимі онлайн з використанням платформи Zoom.
Цьогоріч у конкурсі взяли участь 6 команд: «Смак» Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі; «Житичі» Житомирського торговельно-економічного коледжу Київського національного торгово-економічного університету; «Made with Love» Вінницького фахового коледжу Національного університету харчових технологій, «Coop Еліт» Луцького кооперативного коледжу  Львівського торговельно-економічного університету; « Gastro RKEB» Рівненського коледжу економіки та бізнесу та «Профі» Фахового Коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки
Напередодні учасники етнофестивалю приготували дві страви з риби, дві порції холодної закуски (салат) та десерт за власною рецептурою. Увесь кулінарний процес знімався на відеокамеру, аби журі змогло оцінити процес готування та практичну підготовку студентів. Сьогодні ж кулінари презентували свої страви та охарактеризували технологічний процес приготування.
Оцінювали виконання завдань експерти-фахівці ресторанного бізнесу: директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусака, директор ресторану «Прага» Оксана Сінчук та член організації WACS, шеф-кондитер President Hotel (Київ), учасник телепроєкту «Король десертів Антон Линда.
Усім учасникам VI Міжнародного етнофестивалю кулінарного мистецтва на адреси закладів будуть надіслані подяки за участь та відзнаки в призначених журі номінаціях.