V Всеукраїнський етнофестиваль кулінарної майстерності
Професійно, цікаво, 11 жовтня 2019 року відбувся V Всеукраїнський етнофестиваль кулінарної майстерності у Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де студенти одночасно навчаються, досліджують, змагаються у приготуванні страв та показі кращих практик сучасної слов’янської кухні.
У етнофестивалі приймали участь п’ять команд: «Характерники» Черкаського комерційного технікуму, «Гастроband» Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу, «Смак» Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі, «Coop the Best» Луцького кооперативного коледжу Львівського торговельно-економічного університету та «Профі» Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.
Представники команд працювали протягом трьох годин, виконуючи конкурсні завдання: приготування гарячої страви з риби за власною рецептурою, приготування та подача холодної закуски за власною рецептурою,
приготування фруктового асорті за технологією карвінгу. Показали свій талант та отримали визнання рестораторів.
Учасників оцінювало компетентне журі у складі директора рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назара Гусака, директора ресторану «Прага» Оксани Сінчук та директора ресторації «Бравий швейк» Алли Яблонської.
За гідний рівень приготування страв студенти були нагороджені грамотами та сертифікатами. Це була цікава, пізнавальна, наповнена оптимізмом зустріч.