19.11.2021

Відбувся VII Всеукраїнський Етнофестиваль кулінарної майстерності!

VII Всеукраїнський Етнофестиваль кулінарної майстерності!

19 листопада у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права відбувся VII Всеукраїнський Етнофестиваль кулінарної майстерності.

Другий рік поспіль він проходив дистанційно.

Привітав учасників та членів журі Етнофестивалю директор Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Станіслав Щеблюк.

У цьогорічному Етнофестивалі взяли участь дев’ять команд із Тернополя, Черкас, Стрия, Дрогобича, Івано-Франківська, Львова та Луцька.

Етнофестиваль 2021 року присвятили українській національній кухні.

Всі команди мали впоратися із трьома завданнями:

  • приготувати дві порції борщу за старовинною рецептурою та його подати;
  • приготувати та подати дві порції вареників за стардавньою рецептурою;
  • виготовити картину з фруктів з елементами карвінгу з використанням української символіки.

Оцінювало виконані завдання почесне журі конкурсу. Голова журі – директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак. Члени журі – директорка ресторану «Прага» Оксана Сінчук та шеф-кухар фірми «President Hotel» Антон Линда.

Кожну команду Етнофестивалю члени журі відзначили в певній номінації.

Команда «Смак» Тернопільського Фахового коледжу харчових технологій і торгівлі отримала грамоту за мистецький підхід у приготуванні страв та висвітленні народності в оформленні картини.

За творчий підхід у приготуванні страв та своєрідність в оформленні картини нагороджено грамотою команду «Характерники» Черкаського Фахового коледжу харчових технологій та бізнесу.

Команда «Відчайдушні кухарі» ДНЗ «ВПУ-34» м.Стрий відзначили грамотою за самобутній підхід у приготуванні страв та фруктової картини.

За оригінальність приготування, подачі страв та фруктової картини отримала грамоту команда «Наш формат» ВПУ №19 м. Дрогобич.

Команда «Franko-cook» Івано-Франківського фахового коледжу технологій, бізнесу та права отримала грамоту за колоритність у приготуванні, подачі страв та етнічності в оформленні картини.

За презентабельний вигляд національних страв і відмінну техніку карвінгу нагороджено грамотою команду «Цвіклі» ВСП «Львівського фахового коледжу технологій та бізнесу НУХТ».

Команда «Чумацький шлях» ДПТНЗ «Луцького ВПУ» отримала грамоту за екстраординарність приготування страв та вираження національної символіки у картині.

За використання старовинних рецептів у технології приготування та вираження патріотичності у картині нагороджено грамотою команду «Coop the best» Луцького кооперативного коледжу Львівського торговельно-економічного університету.

А команду «Профі» Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки відзначено за популяризацію національних традицій у приготуванні та подачі страв і складність у техніці карвінгу в оформленні картини.

Усі грамоти, подяки та сертифікати учасникам змагань буде вислано поштою.