25.03.2023

8-ме засідання Методичної ради фахового коледжу

8-ме засідання Методичної ради фахового коледжу

20 березня відбулось 8-ме засідання Методичної ради фахового коледжу.

У порядку денному розглянули шість питань.

Зокрема, викладачка української мови та літератури ФКТБП Людмила Шадловська представила методичну доповідь з реалізації завдань методичної проблеми фахового коледжу на 2020-2025 роки на тему: «Формування мовно-комунікативної компетентності студентів фахової передвищої освіти». У своїй доповіді Людмила Анатолівна наголосила, що в умовах соціально-економічних змін та реформування системи освіти України особливої значущості набуває проблема підготовки майбутніх фахівців у системі неперервної професійної освіти та забезпечення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. Тому одним із головних завдань сучасних закладів освіти є пошук нових підходів до формування мовно-комунікативних компетентностей майбутніх фахівців, як однієї з найважливіших складових їхньої професійної компетентності. Викладачка зазначила, що на заняттях української мови та літератури рекомендовано використовувати такі форми й методи роботи:

 - відтворення змісту прослуханого або прочитаного тексту за питаннями, щоб потім переказати його в цілому;

  • переказ прочитаного з використанням ілюстрацій до тексту, що наочно вказують послідовність змісту;  

         - переказ за поданим планом;

 - розповіді студентів про побачене, пережите.

А також на занятті варто зосереджувати увагу на словниковій роботі. Без повсякчасного використання різноманітних словників годі досконало оволодіти мовою.

Проаналізували стан ведення Журналів обліку роботи навчальних груп та викладачів (з теорії, практики та фізичного виховання) за лютий-березень 2023 року завідувачі відділень Ніна Ковальчук, Наталія Мойсеєць, Андрій Олійник, Андрій Розтока.

Про систему організації практичної підготовки на відділенні обліку та права: реалії, виклики та бази практики розповіла Наталія Мойсеєць.

Стан курсової підготовки на відділенні торгівлі та фінансів у 2023 році: якість навчально-методичного забезпечення, реалії підготовки курсових проєктів здобувачами освіти та пропозиції з підвищення ефективності проаналізував Андрій Олійник.

Завідувачка методичною службою фахового коледжу Наталія Протасюк доповіла про надання Методичною радою грифу «Рекомендовано до використання в освітньому процесі ФКТБ ВНУ імені Лесі Українки», а також  розгляд та схвалення навчально-методичних видань викладачів фахового коледжу, які рекомендовані цикловими комісіями до розгляду Методичною радою.