21.09.2022

Знайомство з історичним минулим та героїчним сьогоденням рідної країни

Знайомство з історичним минулим та героїчним сьогоденням рідної країни

Для здобувачів освіти навчальної групи П-22 викладачкою Вікторією Дяченко було організовано та проведено екскурсію до Волинського краєзнавчого музею.

Така екскурсія – це не лише знайомство з історичним минулим рідного краю, а й своєрідний елемент зацікавлення навчальною дисципліною "Історія: Україна і світ", який сприяє патріотичному вихованню молоді.

Враховуючи події, які переживає наша країна сьогодні, актуальною була виставка "Україна. Війна за незалежність" збір експонатів для якої був розпочатий з перших днів активної фази російсько-української війни в активній співпраці з волонтерами. Серед експонатів є колекція державних прапорів України, підписаних нашими новітніми Героями - воїнами ЗСУ, Тероборони, рятувальниками ДСНС України; уламки боєприпасів та військової техніки з Чернігова, Києва, Харкова, Бучі.

Окремим блоком представлені експонати, що висвітлюють наслідки влучань російських ракет по об’ктах Луцька – військовому аеродромі та нафтобазі. Своє місце на виставці знайшли світлини, плакати та малюнки з акцій підтримки захисників Азовсталі, до яких активно долучалися лучани.

Зацікавила студентів інсталяція з особистих речей окупантів, військового спорядження, сухпайків та награбованого в українців майна.

З кожним новим днем нашої боротьби за Незалежність експозиція музею поповнюється новими експонатами, які дають можливість відчути і зрозуміти масштаби мужності та стійкості Героїв – воїнів, волонтерів, рятувальників, лікарів, усіх небайдужих до долі власної держави.