21.09.2022

Відновне правосуддя для неповнолітніх: як це працює. Лекція від Оксани Павлосюк

Відновне правосуддя для неповнолітніх: як це працює. Лекція від Оксани Павлосюк

16 вересня юрисконсультка фахового коледжу Тетяна Маркеєва організувала зустріч здобувачам освіти навчальної групи П-31 з Оксаною Павлосюк, помічницею юриста відділу безоплатної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оксана Романівна ознайомила присутніх з порядком роботи центру, видами послуг, які надаються та зазначила категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оксана Павлосюк провела лекцію на тему: «Відновне правосуддя для неповнолітніх: як це працює» в рамках пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» (так зване «відновне правосуддя»), який реалізується на базі системи безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

В ході зустрічі лекторка розповіла також про медіацію, як альтернативний процес врегулювання спорів, зазначила основну мету даної програми та умови, за яких вона застосовується.

Слухачів надзвичайно зацікавив процес медіації та порядок його здійснення, а також переваги над звичайним судовим процесом. У присутніх виникли питання щодо фінансового забезпечення діяльності центру надання безоплатної вторинної правової допомоги (наприклад надання адвокатами допомоги потерпілим фізичним особам). Також здобувачів освіти зацікавили особливості роботи юриста у цій сфері, кар’єрний ріст, і звичайно ж, оплата праці.

Крім того, на зустрічі обговорювали важливість юриспруденції та особливості майбутнього працевлаштування юристів.