09.04.2023

Показове засідання секції "Прикладна хімія"

Показове засідання секції "Прикладна хімія"

6 квітня відбулось показове засідання секції "Прикладна хімія" наукового товариства здобувачів освіти фахового коледжу у формі круглого столу на тему: "Хімія смаку" для студентів 1-го курсу з метою ознайомлення здобувачів освіти із принципами формування смаку, зумовленими роботою смакових аналізаторів, впливу харчових добавок на смакові властивості, особливістю сприйняття згідно етнічних харчових вподобань, українців зокрема, усвідомити значення харчових добавок у появі та розпалі апетиту, розгляду гастрономічного гумору українців за рік повномасштабного вторгнення в Україну.
Розглянуті питання дозволять свідомо формувати почуття смаку, критичного погляду на вживання фаст-фуду та джанк-фуду, що надзвичайно актуально для мотивації здорового харчування молоді.
Актуальність питань дозволяє формувати свій погляд на здорове харчування, свідомо ставитись до вибору гастрономічних вподобань. Розвиток національної гідності, історично здоров’язберігаючі національні страви, та розуміння, що інколи їжа може розповісти про місця, час, обставини і людей значно більше, ніж це можна висловити; розуміння, що гастрономічний гумор в сьогоденні формує нову реальність і нові контексти, дозволяє психологічно та етнічно відстоювати свою позицію незламності.