04.03.2023

Показове заняття: "Олександр Довженко. Кіноповість "Зачарована Десна"

Показове заняття: "Олександр Довженко. Кіноповість "Зачарована Десна"

1 березня викладачкою  фахового коледжу Людмилою Шадловською та здобувачами освіти відділення обліку та права (група Б-21) проведено показове заняття з освітньої компоненти "Українська література" з теми "Олександр Довженко. Кіноповість "Зачарована Десна". Заняття відбулося в рамках тижня циклової комісії української та іноземної філології і мало на меті:

• узагальнити й поглибити знання здобувачів освіти про життєвий і творчий шлях О. П. Довженка;

• сприяти усвідомленню самобутності автобіографічної повісті "Зачарована Десна";

• проаналізувати ідейно-художні особливості кіноповісті, її естетичне багатство;

• розвивати логічне мислення, навички філософського осмислення морально-етичних проблем твору, творчу уяву, поглиблювати вміння коментувати й оцінювати прочитане;

• виховувати оптимістичне світосприймання і світобачення, прищеплювати любов до творчості, повагу до родини, духовних цінностей, почуття відповідальності за збереження родинних традицій.

Ефективним і доцільним було використання мультимедійних презентацій та відеоролика. Підготовлено фотогалерею "Сторінками життя Довженка".

Викладачка використала словесні та наочні методи навчання: інтерактивні вправи "Кроссенс", "Незакінчене речення", "Бесіда", "Мікрофон", "Займи позицію"; наочні: ілюстрація, демонстрація, самостійне спостереження, які роблять заняття сучасним та ефективним, сприяють кращому засвоєнню здобувачами освіти навчального матеріалу.