22.09.2023

Підсумки Олімпійського тижня

Підсумки Олімпійського тижня

З нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту, і в межах акції Національного олімпійського комітету України «Всеукраїнський олімпійський урок», і Європейського тижня спорту викладачами відділення фізичної культури та спорту ФКТБП проведено Олімпійський тиждень. З метою залучення молоді до активного способу життя, підвищення рухової активності та долучення до цінностей олімпійського руху було проведено низку заходів. 
Здобувачі відділення фізичної культури і спорту груп С-21 та  С-11 підготували презентації мультимедійних матеріалів: «Основні цінності олімпійського руху», «Історія Олімпійських ігор», «Символіка Олімпійських ігор», «Роль Олімпійських ігор у сучасному світі», «Легендарні атлети Олімпійських ігор», «Олімпійські ігри міста-господарі», «Культурна програма Олімпійських ігор», «Спорт і фітнес завдяки Олімпійським іграм», «Олімпійські ігри як платформа для міжнародних відносин», «Збірні команди і  спортивні дисципліни», «Найцікавіші моменти Олімпійських ігор», «Олімпійська значущість», «Олімпійський рух і молодь». 
Викладачі фізичної культури Оксана Тесунова, Іван Сидорук, Олександр Ходорчук підготували і провели щорічні традиційні змагання з легкоатлетичного кросу, в яких взяли активну участь здобувачі освіти коледжу. 
На святкування спортивного дійства серед почесних гостей були запрошені титуловані спортсмени та тренери. У своїх виступах кожен з них наголосив на цінностях сучасного спорту й на тому, що проведення Олімпійського тижня та спортивних змагань є можливим сьогодні тільки завдяки героїчним зусиллям Збройних сил України.
Перед забігами юнаків та дівчат на кросових дистанціях довжиною 1000 м. та 500 м. алеями парку імені Лесі Українки відбулися показові виступи вихованців відділення фізичної культури і спорту Чернявської Софії та Куніцкої Вікторії (спортивна акробатика). 
Нашим гостям та студентам були продемонстровані краса та грація акробатів. Усі були вражені складністю акробатичної комбінації, і тому ми ще раз переконалися, що у нашому коледжі навчаються талановиті студенти, які є професіоналами своєї справи.
Участь у легкоатлетичних забігах взяли понад 60 учасників.
Кращими на бігових дистанціях в індивідуальному заліку були:
Юнаки (1000 м):
І місце – Бєлов Павло, група ТК-12;
ІІ місце – Маневський Андрій, група ІТ-12;
ІІІ місце – Савула Роман, група С-11.
Дівчата (500 м):
І місце – Лукашук Марія, група ТК-11;
ІІ місце – Ярошик Віталіна, група Б-11;
ІІІ місце –Першикова Єлизавета, група П-12.
Усі переможці та призери змагань отримали грамоти.
Окрім суто спортивного змагання, цей захід засвідчив і своє головне покликання – наголосити на олімпійських та європейських цінностях, сприяти усвідомленню та значенню здорового способу життя і вихованню почуття патріотизму, гордості за спортивні успіхи на славу свого навчального закладу й України.
Керівники навчальних груп С-11 та С-21 Юлія Войтюк та Іван Сидорук провели показовий Олімпійський урок. Захід був спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та принципів олімпізму. Під час заходу була проведена вікторина, де здобувачі освіти показали свій рівень знань, щодо різних видів олімпійського спорту. 
Вісім команд першого курсу змагалися на турнірі з гри Брейн-ринг «Ігри, що підкорюють світ» і виборювали право називатися найбільш ерудованими знавцями в галузі спорту. Це команди груп Б-11 («Незламні)», 
С-11, Ф-11, Р-11 («Ерочки»), ІТ-12, ІТ-11 («Веселі бобри»), П-11 («Рестарт») та П-12 («Імператори Олімпу»). Потрібно віддати належне тренерам Олександру Ткачику та Ользі Кузьмич у підготовці учасників команд. Навіть на найбільш складні, а можна сказати і підступні запитання, учасники змогли дати чіткі та змістовні відповіді. 
Під час гри учасники продемонстрували свої знання з історії та традицій Олімпійських ігор, а також видатних спортсменів та олімпійських чемпіонів України, які прославляють нашу країну.
За чесною грою слідкувало вельмишановне журі – викладачі фахового коледжу.
Учасники змагань отримали задоволення від гри. За результатами змагань перемогу здобула команда ІТ-11 «Веселі бобри». Почесне «срібло» здобула команда групи ІТ-12, а «бронза» − у команди групи Ф-11. Тому можна без сумніву сказати, що у нашому коледжі навчаються ерудовані та кмітливі студенти.
Викладачі фізичної культури Оксана Тесунова, Іван Сидорук, Олександр Ходорчук підготували і провели змагання з силової підготовки, які пройшли у дружній атмосфері під девізом: «Здоровий спосіб життя - це твій перший крок до олімпійських досягнень». Мета їх проведення − популяризація спорту та здорового способу життя.
Усі охочі мали змогу стати частинкою цього насиченого спортивними подіями та позитивним настроєм свята.