22.09.2023

Навчальна екскурсія до Луцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області

Навчальна екскурсія до Луцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області

20 вересня здобувачі освіти груп П-41,П-42 спеціальності 081 Право під керівництвом викладачів Наталії Головачук та Оксани Павлосюк в рамках вивчення дисциплін «Фінансове право», «Господарське право» завітали до  Луцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області.
Майбутні юристи знайомилися з особливостями надання адміністративних та консультаційних послуг платникам податків фахівцями Луцької ДПІ. Окрім того, начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповіла майбутнім правникам про особливості національної податкової системи, звітність, яку подають платники податків через ЦОП Луцької ДПІ та в електронному вигляді, роз’яснювальну роботу з підприємцями, які зобов’язані працювати із застосуванням РРО/ПРРО.
Посадовиця підкреслила, що кожен платник податків має право звернутися до фахівців податкової служби за отриманням консультаційної та практичної допомоги щодо виконання податкових зобов’язань. До Центру обслуговування платників щоденно звертаються бухгалтери та керівники фірм, підприємці та громадяни, які потребують інформації чи послуг від податкової служби для здійснення діяльності у правовому полі. 
Ніна Демчук зазначила, що податківці орієнтують  представників бізнесу на спілкування з ДПС в онлайн-форматі. Електронні сервіси ДПС доступні кожному, хто користується комп’ютерною технікою. Тому ДПС пропонує платникам звітуватися та замовляти довідки через електронний кабінет.