16.09.2022

Люди свободи - гаранти незалежності

Люди свободи - гаранти незалежності

У Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки розпочався тиждень циклової комісії історії та суспільствознавства.

Протягом цього тижня здобувачі освіти та викладачі матимуть можливість не лише переглянути на екранах кожного поверху фахового коледжу презентації мультимедійних матеріалів на тему: "Обличчя української історії" про відомих особистостей, які зробили важливий внесок в історію і стали своїми легендами для кожного українця (мова йде про таких українців, як Пилип Орлик, княгиня Ольга, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Ярослав Мудрий та багато інших, чиє ім’я закарбувалося на сторінках історії України й у пам’яті всіх поколінь українців, для яких "держава" – не просто слово. , що означає цільність території), але й ознайомитися в коридорах нашого закладу освіти з виставкою під назвою «Люди свободи - гаранти незалежності».

Це – виставка, що розповідає про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. Це Євген Коновалець, Лесь Курбас, Василь Стус, Володимир Івасюк, Назар Войтович та інші.

Завдяки таким людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал.

Одним із героїв виставки є наймолодший із Небесної сотні – Назар Войтович, який загинув у боротьбі за свободу вже в наш час.

Матеріали для проекту зібрав Український інститут національної пам'яті. Життя та вчинки його героїв наблизили падіння тоталітарних режимів та відновлення Україною незалежності.

"Виставка побудована здебільшого на ілюстративному матеріалі. Завдання тексту – зацікавити людей цими особистостями, щоб вони почали шукати додаткову інформацію про них" – голова Українського інституту національної пам'яті, один із авторів проекту Володимир В'ятрович.

Найважливіше у виставці – фотографії, а найбільш промовистим елементом є очі. Очі тих людей, яких ми називаємо людьми свободи. Тих, які не зламалися, які боролися. Завдяки яким наша незалежність стала можливою".