21.10.2024

Круглий стіл на тему: "Кодекс академічної доброчесності: принципи та завдання"

Круглий стіл на тему: "Кодекс академічної доброчесності: принципи та завдання"

17 жовтня 2024 року клініцисти юридичної клініки Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Вікторія Черній та Діана Соколюк провели круглий стіл на тему: «Кодекс академічної доброчесності: принципи та завдання». Метою заходу було поглиблення знань студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» щодо дотримання принципів академічної доброчесності.
Захід відкрила керівниця юридичної клініки Тетяна Маркеєва, яка провела інтерактивне заняття «Пропозиція неправомірної вигоди: як діяти учасникам освітнього процесу». Студенти активно долучалися до обговорення, обмінювалися думками щодо етичних норм, академічної відповідальності та способів протидії можливим проявам академічної недоброчесності.
Під час круглого столу учасники отримали можливість ознайомитися з основними принципами Кодексу академічної доброчесності, обговорили приклади ситуацій, що можуть виникати в навчальному процесі, та шляхи їх вирішення. Такий формат засідання сприяв глибшому розумінню важливості дотримання чесності у навчанні та формуванню позитивних звичок серед студентської спільноти.