21.10.2024

Змагання з мандрівництва «Стежками УПА»

Змагання з мандрівництва «Стежками УПА»

20 жовтня 2024 року на території музею історії сільського господарства Волині-скансену та КЗЗСО «Рокинівський ліцей № 38 Луцької міської ради» відбулися змагання з пішого мандрівництва «Стежками УПА». Захід організовано за ініціативи управління освіти і науки облдержадміністрації та комунального закладу «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради».
Основною метою змагань було національно-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді, покращення фізичної підготовки, ознайомлення з історичними та культурними пам’ятками 
 рідного краю, вдосконалення навичок з орієнтування на місцевості, топографії. 
Учасникам були запропоновані пішохідні дистанції з контрольними пунктами, розташованими на природних та історичних об'єктах. Упродовж трьох годин учасники мали віднайти ці пункти, демонструючи свої знання з топографії та навички орієнтування на місцевості.
Серед учасників змагань від Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки були: Гнасюк Станіслав (група П-42), Власюк Оксана (група П-21), Дацюк Артем (група С-11), Зуйко Максим (група ТК-14), Колб Оксана (група С-11). Команду супроводжували викладачі Оксана Тесунова та Володимир Ковальчук.
Усі учасники отримали спеціальні медалі від організаторів, а також безліч позитивних емоцій від участі у змаганнях. Змагання «Стежками УПА» стали не лише можливістю проявити себе у спортивних випробуваннях, а й чудовим способом зануритися в історію рідного краю.