23.10.2024

Гостьова лекція з участю директора рекреаційного комплексу "Рестпарк" Назара ГУСАКА на тему: "Організація обслуговування бенкет-прийому за типом "шведського столу""

Гостьова лекція з участю директора рекреаційного комплексу "Рестпарк" Назара ГУСАКА на тему: "Організація обслуговування бенкет-прийому за типом "шведського столу""

21 жовтня 2024 року в рамках тижня "Ресторатора" циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи відбулася гостьова лекція на тему: "Організація обслуговування бенкет-прийому за типом "шведського столу"" за участю директора рекреаційного комплексу "Рестпарк" Назара ГУСАКА, викладача-спеціаліста Максима ПИЛИПЧУКА та голови циклової комісії Тетяни НОВОСАД зі здобувачами освіти групи Р-31 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа.
Шведський стіл - це формат подачі їжі, коли страви виставляються на загальному столі, і гості можуть вибирати та самостійно накладати собі їжу. Він став синонімом зручності та гостинності, поєднуючи в собі комфорт та елегантність.
Через свою популярність "шведський стіл" часто використовується в готелях, ресторанах, на банкетах і різних заходах, забезпечуючи гостей широким вибором страв і комфортним форматом обслуговування.
Не винятком стали і події, які організовує РК "Рестпарк", під час кейтерингів або ж безпосередньо на базі закладу. Персонал виділяє для себе кілька ключових переваг цього формату: 
1. Універсальність: підходить як для офіційних, так і неформальних заходів.
2. Зручність і швидкість: кожен обирає те, що йому підходить.
3. Різноманітність: вибір страв, що дозволяє задовільнити гастрономічні вподобання найвибагливіших гостей.
4. Гнучкість у плануванні: легка адаптація відповідно до потреб.
5. Соціальна складова: сприяє неформальному спілкуванню гостей.
"Рестпарк" має великий досвід у організації "шведських столів" для різнопланових заходів: тематично та кількісно. Це популярний формат для обслуговування сніданків у готелях, незамінний - під час конференцій, семінарів, тімбілдингів та тренінгів і напрочуд зручний для масових заходів, таких як благодійні вечері чи мистецькі форуми. Часом такий формат обирають і для приватних подій.
Окрім повноцінного меню та висококваліфікованого персоналу, "Рестпарк" забезпечує заходи такого формату усім необхідним обладнанням та інвентарем. Це і теплове та охолоджуюче обладнання, і контейнери та гастроємності, і системи для подачі напоїв, і елементи декору та текстиль. Також необхідні меблі, посуд та санітарні станції.
І все це задля того, аби задовольнити запити своїх замовників та подарувати незабутні гастрономічні враження кожному гостю. Позаяк важлива не лише смакова складова заходу, а й - ненав'язливе обслуговування висококваліфікованого персоналу, якість приготованої їжі, доречність візуальної концепції, вчасність виконання домовленостей та надійність у кожному аспекті.
"Шведський стіл" надає свободу вибору та забезпечує комфортну атмосферу для гостей, роблячи його універсальним рішенням для різних типів заходів.