20.10.2023

ІX Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва

ІX Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва

20 жовтня 2023 року у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся ІX Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва. Четвертий рік поспіль він проходив дистанційно. До участі у Етнофестивалі запрошувалися команди закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти. У цьогорічному заході взяли участь десять команд із Івано-Франківська, Черкас, Вінниці, Дрогобича, Тернополя, Черкас, Рівного та Луцька. Виконання завдань Етнофестивалю стосувалося приготування гарячої страви з картоплі та її подача за власною рецептурою, холодного десерту за власною рецептурою, композиції із фруктів та плодів із елементами фуршетного карвінгу. Виконання завдань із приготування страв учасники проводили у своїх закладах освіти в спеціалізованих кулінарних лабораторіях. При виконанні завдань учасниками, їх дії фільмувалися. Журі мало змогу переглянути та обговорити відео та технологічну документацію усіх учасників фестивалю. Головою журі Етнофестивалю 2023 року був директор рекреаційного комплексу "Рестпарк" Назар ГУСАК. Членами журі - шеф-кондитер фірми Презідент Готель, учасник телепроєкту Король десертів - Антон ЛИНДА і шеф-кухар кафе "Околиця" Тетяна ТАРАНУХА. Кожну команду-учасницю Всеукраїнського етнофестивалю кулінарного мистецтва відзначили в певній номінації:
"Смак" Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі - за презентабельність у приготуванні та подачі страв, оригінальність вираження патріотизму в композиції;
"Перлини Прикарпаття" Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу - за екстраординарність у приготуванні та подачі страв, оригінальність вираження національної символіки в композиції;
"Характерники" Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу за використання традиційних рецептів у технології приготування страв та своєрідність композиції;
"Українці у вогні" Вищого професійного училища No 19 м. Дрогобич - за творчий підхід до приготування страв та оформлення композиції;
"Володарі смаку" Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій - за креативний підхід до приготування страв та професійний підхід у оформленні композиції;
"Майстер-шефи" Вінницького фахового коледжу Національного університету харчових технологій - за особливий підхід до приготування страв та оформленні композиції;
"Ф'южн" Державного професійно-технічного навчального закладу "Луцьке Вище професійне училище" - за своєрідність приготування та подачі страв і творчий підхід до створення композиції;
"Володарі смаку" Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу ПУЕТ - за сучасний підхід до приготування страв та оформленні композиції;
"Coop the best" Луцького кооперативного фахового коледжу Львівського торговельно-економічного університету - за оригінальність у приготуванні та подачі страв і практичний підхід до створення композиції;
"Профі" нашого закладу - Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки - за мистецький підхід у поєднанні інноваційних тенденцій у приготуванні традиційних страв та особливість композиції.
Вкінці дійства прозвучала подяка всім учасникам фестивалю за участь у ньому в такий нелегкий час та побажання світлих надій, упевненості у завтрашньому дні, миру на нашій землі, натхнення та творчих злетів у вибраній професії.