24.03.2021

IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва

IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва

19.10.2018 року відбувся IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва. у якому взяли участь 7 команд з різних навчальних закладів України та Республіки Білорусь:  «Журавінкі» Брестського державного торгово-технологічного коледжу, «Чорноморочка» Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму, «Кам’янчани» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості, «Тіп-Топ» Луцького кооперативного коледжу Львівського торгово-економічного університету, «Умільці з Буковини» Чернівецького державного комерційного технікуму, «Профі» Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки. 

    Конкурс складався з трьох етапів:

- приготування гарячої страви з риби за власною рецептурою та її подача;

- приготування та подача вареників за власною рецептурою;

- виготовлення картини-композиції з набору овочів та фруктів з використанням техніки карвінгу.

    Журі оцінило підготовку робочого місця учасників, майстерність приготування страв, дотримання технологічних процесів при приготуванні та оформленні страв, творчий та іноваційний підхід  у пиготуванні та подачі страв їх смакові якості , майстерність карвінгу. 

    Оцінивши усі команди журі відзначило найкращих у номінаціях:

- за творчий підхід у приготуванні та подачі страв - команда «Журавінкі»;

- за оригінальність подачі страв та карвінгу - команда «Кам’янчани»;

- за креативність приготування вареників - команда «Тіп-Топ»;

- за використання оригінальної рецептури у приготуванні вареників - команда «Умільці з Буковини»;

- за інноваційний підхід у приготуванні страв та карвінгу - команда «Станіславські віртуози»;

- за ексклюзивність подачі страв - команда «Чорноморочка».

- за найкращі смакові якості у приготуванні рибної страви та техніку карвінгу - команда «Профі»;