Відділення харчових технологій та заочного навчання
КОВАЛЬЧУК Ніна Михайлівна
e-mail: 23@ktbp.net.ua
Адреса: м. Луцьк, проспект Волі, 51, оф. 101
Відділення харчових технологій та заочного навчання - це структурний підрозділ фахового коледжу, що об’єднує навчальні групи з кількох спеціальностей за різними формами навчання. На відділенні здійснюється освітня, навчально-методична, навчально-виробнича та виховна діяльності.
Місія відділення: організація освітнього процесу з підготовки висококваліфікованих спеціалістів та надання допомоги студентам в їх індивідуальному навчанні та самостійній роботі.
Спеціальності відділення:
- 181 Харчові технології
- 241 Готельно-ресторанна справа
- 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Відділення підготовки молодших спеціалістів, фахових молодших бакалаврів створене у 1965 році на базі Луцького технікуму радянської торгівлі. Підготовка фахових молодших бакалаврів за заочною формою навчання відбувається на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника.
Робота відділення спрямована на підготовку фахівців, які вміють реалізовувати свої знання на практиці у галузях підприємництва та сфери обслуговування в умовах високої конкуренції на ринку праці.
Основні завдання відділення:
- організація освітнього процесу;
- забезпечення виконання навчальних планів і програм;
- здійснення контролю за якістю викладання навчальних дисциплін;
- виконання вимог системи забезпечення якості вищої освіти;
- здійснення контролю за навчально-методичною діяльністю викладача;
- робота зі студентською молоддю;
- організація атестації здобувачів освіти та аналіз програмних результатів компетенцій випускника.
Викладачі відділення застосовують в освітньому процесі інформаційні та інноваційні методи та форми навчання. Що дає змогу підготувати фахівця, який вміє реалізовувати свої знання та практичні навички у майбутній професійній діяльності.
Практична підготовка студентів є обов’язковим компонентом освітньо-професійних програм для здобуття освітнього ступеня молодшого спеціаліста та фахового молодшого бакалавра.
Метою та завданнями проведення практики є:
- закріплення теоретичних знань, здобутих студентами в процесі навчання;
- набуття навичок аналізу поставлених проблем;
- знайомлення студентів зі специфікою діяльності господарюючих суб’єктів в умовах діяльності на базах практики;
- оволодіння навиками самостійного прийняття рішень в різних ситуаціях;
- адаптація здобувача освіти до першого робочого місця.
Базами проходження практик є: Рекреаційний комплекс «Рестпарк», Рекреаційний комплекс «Срібні лелеки», Кафе «Околиця», Ресторан «Прага», Бар «Карабас Барабас», Ресторан «Білий рояль», ТОВ «Континіум-Трейд», ТзОВ «Комфорт Плюс», ПАТ «Нова Лінія» тощо.
Після закінчення навчання та отримання диплому молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра, випускники мають можливість продовжити навчання у закладах вищої освіти – безпосередньо у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.
Здобуті студентами знання та практичні навички дозволяють успішно конкурувати в бізнесі, торгівлі, стати успішним підприємцем та бути висококваліфікованим працівником у сфері харчових технологій, мати престижну роботу та впевненість у майбутньому.
Сьогодні, у період постійної зміни і появи нових специфічних галузей діяльності людини є велика потреба в нашій країні та закордоном, у технологах, рестораторах, товарознавцях. Вже кілька років на ринку праці спостерігається високий попит на представників цих професій. Професійні знання, набуті під час навчання випускники можуть реалізувати у своїй роботі. Випускники відділення працевлаштовуються за отриманою спеціальністю на підприємствах м. Луцька та Волинського краю.
Функціональні обов’язки завідувача відділення:
- участь у розробці та впровадженні, освітньо-професійних програм та навчальних планів за ліцензованими галузями підготовки та спеціальностями;
- організація та координація освітнього процесу;
- розробка та контроль дотримання графіків освітнього процесу за всіма формами навчання;
- участь у розробці та коригуванні розкладу занять студентів;
- організація та контроль поточної, рубіжної та підсумкової атестації здобувачів освіти;
- організація обліку успішності студентів та відвідування ними занять;
- аналіз навчальної інформації та розробка заходів щодо вдосконалення освітнього процесу;
- участь у роботі колегіальних органів управління закладом фахової передвищої освіти;
- забезпечення академічної доброчесності;
- ведення навчального діловодства;
- здійснення взаємозв`язку з випускниками відділення.