Відділення харчових технологій та заочного навчання

КОВАЛЬЧУК Ніна Михайлівна

КОВАЛЬЧУК Ніна Михайлівна

Завідувачка відділення харчових технологій та заочного навчання

e-mail: 23@ktbp.net.ua

Відділення харчових технологій та заочного навчання - це структурний підрозділ фахового коледжу, що об’єднує навчальні групи з кількох спеціальностей за різними формами навчання. На відділенні здійснюється освітня, навчально-методична, навчально-виробнича та виховна діяльності.

Місія відділення: організація освітнього процесу з підготовки висококваліфікованих спеціалістів та надання допомоги студентам в їх індивідуальному навчанні та самостійній роботі. 

Спеціальності відділення: 

Відділення підготовки молодших спеціалістів, фахових молодших бакалаврів створене у 1965 році на базі Луцького технікуму радянської торгівлі. Підготовка фахових молодших бакалаврів за заочною формою навчання відбувається на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника.

Робота відділення спрямована на підготовку фахівців, які вміють реалізовувати свої знання на практиці у галузях підприємництва та сфери обслуговування в умовах високої конкуренції на ринку праці.

Основні завдання відділення:

  • організація освітнього процесу;
  • забезпечення виконання навчальних планів і програм;
  • здійснення контролю за якістю викладання навчальних дисциплін;
  • виконання вимог системи забезпечення якості вищої освіти; 
  • здійснення контролю за навчально-методичною діяльністю викладача;
  • робота зі студентською молоддю;
  • організація атестації здобувачів освіти та аналіз програмних результатів компетенцій випускника.

Викладачі відділення застосовують в освітньому процесі інформаційні та інноваційні методи та форми навчання. Що дає змогу підготувати фахівця, який вміє реалізовувати свої знання та практичні навички у майбутній професійній діяльності. 

Практична підготовка студентів є обов’язковим компонентом освітньо-професійних програм для здобуття освітнього ступеня молодшого спеціаліста та фахового молодшого бакалавра.

Метою та завданнями проведення практики є: 

  • закріплення теоретичних знань, здобутих студентами в процесі навчання; 
  • набуття навичок аналізу поставлених проблем;
  • знайомлення студентів зі специфікою діяльності господарюючих суб’єктів в умовах діяльності на базах практики;
  • оволодіння навиками самостійного прийняття рішень в різних ситуаціях;
  • адаптація здобувача освіти до першого робочого місця.

Базами проходження практик є: Рекреаційний комплекс «Рестпарк», Рекреаційний комплекс «Срібні лелеки», Кафе «Околиця», Ресторан «Прага», Бар «Карабас Барабас», Ресторан «Білий рояль», ТОВ «Континіум-Трейд», ТзОВ «Комфорт Плюс», ПАТ «Нова Лінія» тощо. 

Після закінчення навчання та отримання диплому  молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра, випускники мають можливість продовжити навчання у закладах вищої освіти – безпосередньо у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Здобуті студентами знання та практичні навички дозволяють успішно конкурувати в бізнесі, торгівлі, стати успішним підприємцем та бути висококваліфікованим працівником у сфері харчових технологій, мати престижну роботу та впевненість у майбутньому. 

Сьогодні, у період постійної зміни і появи нових специфічних галузей діяльності людини є велика потреба в нашій країні та закордоном, у технологах, рестораторах, товарознавцях. Вже кілька років на ринку праці спостерігається високий попит на представників цих професій. Професійні знання, набуті під час навчання випускники можуть реалізувати у своїй роботі. Випускники відділення працевлаштовуються за отриманою спеціальністю на підприємствах м. Луцька та Волинського краю.

Функціональні обов’язки завідувача відділення:

  • участь у розробці та впровадженні, освітньо-професійних програм та навчальних планів за   ліцензованими галузями  підготовки та спеціальностями;
  • організація та координація освітнього процесу;
  • розробка та контроль дотримання графіків освітнього процесу за всіма формами навчання;
  • участь у розробці та коригуванні розкладу занять студентів;
  • організація та контроль поточної, рубіжної та підсумкової атестації здобувачів освіти;
  • організація обліку успішності студентів та відвідування ними занять;
  • аналіз навчальної інформації та розробка заходів щодо вдосконалення освітнього процесу;
  • участь у роботі колегіальних органів управління закладом фахової передвищої освіти;
  • забезпечення академічної доброчесності;
  • ведення навчального діловодства;
  • здійснення взаємозв`язку з випускниками відділення.