Звичаї нашого роду: страви української кухні
Ну що, друзі, готуєтесь до Великодня?
А чи тенькає ваше українське серденько від назв: січеники, крученики, завиванці, вергуни, буцики, гречаники, мандрики, шулики, деруни, гарбузяники? Та певні, що тенькає. А тут ще таке свято на носі! ВЕЛИКДЕНЬ!
Що приготувати, щоб було недорого, смачно і традиційно – такі думки сьогодні гризуть не одну голівку. Пропонуємо вашій увазі страви з книги «Звичаї нашого роду: страви української кухні», та запрошуємо поринути в чарівний, почасти магічний і дуже смачний світ, зітканий із українських звичаїв і традицій. У книзі зібрано традиційні страви до кожного християнського свята. Справжньою перевагою рецептів є те, що вони не потребують чужоземних див, а готуються з досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів.
До речі, відомий мовознавець Олександр Авраменко нагадує, що:
Паска – солодкий святковий хліб, який випікають до Великодня.
Пасха – назва відповідного єврейського свята.
Великдень, ВелИкодня – християнське свято Воскресіння Христа.
Бажаємо вам щасливого, щедрого та смачного ВелИкодня!
Христос Воскрес! Воскресне Україна!