11.07.2022

«Золота рибка» ФКТБП

«Золота рибка» ФКТБП

Студентка Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки Олена Шахрай впевнено підкорює плавальний «Олімп».

Попри війну дівчина не тільки старанно вчиться на обраній спеціальності, але й наполегливо тренується.

Кілька місяців в Україні діяла заборона на проведення чемпіонатів. Лише нещодавно їх відновили, проте організовують змагання в тих регіонах, де ситуація є відносно спокійною.

Тож останній день червня та початок липня виявився насиченим для нашої героїні.

Спочатку на базі басейну СДЮСШОР був проведений Відкритий літній чемпіонат Волинської області з плавання. В змаганнях взяли участь до 150 спортсменів з різних міст України (Харкова, Києва, Луцька, Дніпра, Кривого Рогу, Полтави, Житомира, Рівного, Ковеля). Конкуренція була дуже високою, що спонукало учасників показувати високі результати.

Олена зайняла два перших місця на дистанціях 50 та 100 метрів брасом.

А вже на наступний день команда волинських плавців відбула у м. Львів для участі у Відкритому чемпіонаті Львівської області. Змагання проходили у відкритому 50-тиметровому басейні. Свою майстерність продемонстрували понад 200 учасників з 15 областей.

І знову здобувачка освіти ФКТБП Олена Шахрай здобула «золото».

«Я дуже переживала, бо це були перші змагання не в Луцьку, і я думала, як я пропливу. Бо вже давно не брала участь у таких великих змаганнях. У Луцьку – легше морально, бо це мій басейн і тренер поруч, а там – невідома територія», – поділилася емоціями спортсменка.

Але незважаючи на усі хвилювання, вона виборола першість на своїх дистанціях.

Нагадаємо, Олена Шахрай навчається у ФКТБП на спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Дівчина родом з Чернівців, але минулого року переїхала до Луцька, аби тут здобувати професію та паралельно тренуватися. Незважаючи на усі перешкоди та незгоди Олена впевнено рухається до своєї мрії – принести Україні олімпійські нагороди.

Ольга КОНОНЧУК