09.10.2022

Знайомтеся, Софія - в.о. голови студради ФКТБП

Знайомтеся, Софія - в.о. голови студради ФКТБП

Наприкінці навчального року, зазвичай, у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбуваються вибори студентського голови, однак цьогоріч війна внесла свої корективи.

Замість звичних у студентському середовищі виборів з агітацією, дебатами та обіцянками виконувачкою обов’язків голови студради визначено заступника голови Софію Приходько. Тож, зважаючи на те, що багато студентів ще не встигли познайомитися з нею, у цьому матеріалі ми розповімо про людину, яка представлятиме їхні інтереси.

Софія Приходько – студентка групи ТК-23. Увесь свій перший курс дівчина була активною учасницею студентського самоврядування, а ще у неї є необхідний досвід, адже вона уже займала посаду заступника студентського голови, тож брала участь у всіх основних заходах фахового коледжу. Крім того, у шкільні роки Софія була старостою. Тож не дивно, що Дарія, бачачи її потенціал, запропонувала саме її кандидатуру на цю посаду.

Софія Приходько народилася у Луцьку. Після закінчення 9-го класу вирішила завершити шкільне навчання та отримати фах. Серед безлічі професій дівчина обрала один із найпопулярніших у молоді напрямків – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

«Фаховий коледж вибрала, можна сказати, за покликом серця. Розглядаючи усі коледжі, які є в Луцьку, я побачила ФКТБП і подумала – туди мені і треба», – з посмішкою пригадує студентка.

Софія уже сформувала склад нової студентської ради: організаційну комісію очолила Катерина Борис, навчально-наукову – Діана Назарук, а інформаційну – Анастасія Коваль. Дівчата, як і Софія, були задіяні у роботі попередньої студентської ради, тож можуть поділитися своїми знаннями та досвідом з молодшими колегами. Софія разом з командою організувала та провела засідання для першокурсників, аби ознайомити їх з роботою студентської ради та основними принципами студентського самоврядування. Так, як і її попередники, дівчина переймається проблемами довкілля, тож здобувачі освіти фахового коледжу уже встигли долучитися й до масштабної толоки, яка проводилася у місті.«Я знайшла багатьох талановитих людей. У своїй більшості – це перший курс. Хочемо задіювати більше першокурсників, адже старші уже знають, що до чого», – розповідає в. о. голови студради.

Також студентська рада співпрацює з медіацентром та коледжанською бібліотекою. У закладі їх хвалять за ініціативність та активність.У вільний час Софія займається танцями. Свої перші кроки зробила ще у шестирічному віці, коли пішла на танцювальний гурток у школі. 5 років вчилася народним танцям, а, одного разу на дні народженні у когось з рідних побачила виступ східної танцівниці і просто закохалася у цей вид мистецтва. Зараз дівчина може виконати танок і в народному, і в східному, і в сучасному стилі. Підтвердженням таланту є чимала колекція відзнак та нагород.«Танці – це моє хобі. Вдень попрацював – увечері потанцював», – коментує студентка своє захоплення. Крім того, Софія навчалася в музичній школі та вміє грати на фортепіано.За словами студентки, якщо у фаховому коледжі все-таки приймуть рішення про доцільність проведення виборів, то вона обов’язково балатуватиметься, а поки добросовісно виконуватиме поставлені перед нею завдання.

Ольга Конончук