17.10.2024

Засідання секції наукового товариства «Первоцвіт»

Засідання секції наукового товариства «Первоцвіт»

16 жовтня відбулось друге засідання секції наукового товариства «Первоцвіт» під керівництвом Катерини ОЛІЙНИК.

Зустріч була присвячена творчості «короля жахів» – Стівена Кінга. Члени секції із захопленням обговорювали свої улюблені твори автора, ділилися враженнями від прочитаного та зіставляли літературні першоджерела з не менш відомими екранізаціями.

Здобувачі освіти фахового коледжу підготували цікаві розповіді про найвідоміші романи С. Кінга: «Воно», «Зелена миля», «Куджо», «Кладовище домашніх тварин», «Крістіна» та ін. Для студентів було важливо не лише обговорити сюжет, а й зосередитися на особливому стилі С. Кінга: вміння створювати атмосферу жаху, майстерно поєднувати буденні ситуації з надприродним, глибоко розкривати психологію персонажів.

Дискутували і про екранізації творів С. Кінга. Порівнюючи книги з фільмами, відзначили, що хоча екранізації часто створюють чудову візуальну атмосферу, однак багатство внутрішніх переживань та емоцій героїв часто залишаються нерозкритими. Тому перевага за книгою.

Засідання секції завершилося висновком про те, що творчість С. Кінга – це не просто «жахи», а глибока література, яка змушує замислитися над людською природою, страхами і моральними дилемами. Здобувачі освіти залишили засідання натхненними для подальшого читання і глибшого аналізу творчості С. Кінга.