23.01.2024

Засідання педагогічної ради фахового коледжу

Засідання педагогічної ради фахового коледжу

22 січня 2024 року відбулось засідання педагогічної ради фахового коледжу. Розпочав роботу педагогічної ради директор Станіслав Щеблюк, який привітав присутніх з державним святом Днем Соборності України, початком весняного навчального семестру та від імені організаторів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності "Рест Профі" вручив грамоту за перемогу команди фахового коледжу у номінації "Ресторатор-профі" та подяку закладу голові циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи Тетяні Новосад. 
Заступник директора з навчальної роботи Ігор Макарук представив до схвалення педагогічного колективу План роботи ФКТБП ВНУ імені Лесі Українки на весняний навчальний семестр 2023-2024 навчального року та План роботи Педагогічної ради, як невід’ємного елементу плану роботи закладу освіти. У своєму виступі від детально ознайомив педагогічний колектив з засіданнями циклових комісій та методичного об’єднання керівників навчальних груп, засіданнями старостатів та навчально-методичних комісій відділень, спортивними змаганнями та іншими заходами відділень, засіданнями Ради профілактики правопорушень, нарадами керівників навчальних груп, загальними зборами трудового колективу фахового коледжу, засіданнями Школи викладача-початківця, тижнями циклових комісій з переліком питань (порядком денним), які розглядатимуться на цих засіданнях/нарадах.
Велика увага Ігорем Макаруком була приділена організації освітнього процесу весняного навчального семестру, внесенню змін до Графіка освітнього процесу на 2023-2024 навчальний рік та створення безпечних умов навчання у фаховому коледжі.
Про допуск студентів четвертого (Т-41, Т-42) та другого (Тз-36с) курсів до атестації здобувачів фахової передвищої освіти доповіла завідувачка відділення харчових технологій та заочного навчання Ніна Ковальчук.
Головна бухгалтерка фахового коледжу Ольга Поліщук представила на розгляд педагогічної ради річний фінансовий звіт за 2023 рік та проєкт кошторису (фінансового плану) на 2024 рік.
Важливим питанням, яке обговорювалось, було створення навчально-виробничої лабораторії «Юридична клініка», як структурного підрозділу фахового коледжу, який здійснює підготовку фахівців за галуззю знань 08 Право. Така навчальна лабораторія створюється як база для практичного навчання та проведення практичної підготовки здобувачів фахової передвищої освіти старших курсів. Юрисконсультка фахового коледжу Тетяна Маркеєва зауважила, що «Юридична клініка» та надання нею правової допомоги представникам різних верств населення, сприяє розширенню можливостей для здобувачів освіти з  набуття навичок практичної діяльності за фахом, підвищенню рівня їх практичних знань, умінь і навичок, більш ефективному впровадженню в освітній процес елементів практичної підготовки студентів-працівників у сфері юридичних послуг та популяризації фахового коледжу.
І вже традиційно педагогічною радою було визнано результати підвищення кваліфікації педагогічних працівників.