04.04.2021

Засідання циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Засідання циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Фаховий коледж є активним суб’єктом з розробки стандартів фахової передвищої освіти. У час громадського обговорення проєктів цих стандартів для спеціальності 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа, за участі заступника директора з навчальної роботи Ігоря Макарука, завідувачки відділення харчових технологій Ніни Ковальчук та під головуванням голови циклової комісії Тетяни Новосад, відбулося позапланове засідання циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи.

В ході цього засідання, яке було організовано у формі круглого столу, були обговорені актуальні питання із функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а саме:

  • ефективність чинної наскрізної програми практики за спеціальностями 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа, можливість її корекції та доопрацювання з урахуванням вимог роботодавців;
  • адаптація студентів та випускників до першого робочого місця, шляхом упровадження дуальної форми освіти та можливостей співробітництва зі Службою зайнятості;
  • впровадження новітніх, високоефективних методів навчання, що забезпечують єдність теоретичної та практичної підготовки для формування конкурентоздатного фахівця на ринку праці, втілення нових підходів з організації самостійних та індивідуальних робіт здобувачів освіти;
  • практична підготовка, її сучасний зміст, стан та шляхи модернізації форм (видів, етапів та методів) у її організації.

Результатом цього засідання стало окреслення основних завдань для членів циклової комісії, а саме: вдосконалення освітнього процесу виробничого навчання шляхом використання перспективних форм і методів підготовки фахових молодших бакалаврів на рівні сучасних вимог роботодавців; розробка нових наскрізних програм практики, які будуть орієнтовані на швидку адаптацію студентів до першого робочого місця; вироблення нової стратегії здійснення контролю за формуванням компетентностей здобувачів освіти та вдосконалення підходів у організації виробничого навчання. Також було сформовано ряд пропозицій до проєктів стандартів фахової передвищої освіти для спеціальності 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа.

Крім того, циклова комісія запропонувала провести у травні-червні 2021 року тематичне засідання Методичної ради фахового коледжу, на якому розглянути питання щодо модернізації змісту підготовки фахівців за заочною формою навчання.