13.02.2023

Вплив академічної доброчесності на ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у фаховому коледжі

Вплив академічної доброчесності на ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у фаховому коледжі

9 лютого викладачка фахового коледжу, юрисконсульт Тетяна МАРКЕЄВА провела методичний семінар на тему: «Вплив академічної доброчесності на ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у фаховому коледжі».

Тетяна Анатоліївна зазначила, що якісна зміна системи фахової передвищої освіти потребує розроблення нових підходів до навчання та викладання, утвердження чесності та етичних цінностей в освітньому процесі і науковій діяльності, створення нових механізмів побудови комунікації у фаховому коледжі, що сприятиме формуванню високої академічної культури.

В ході семінару було наголошено на тому, що академічна доброчесність є необхідною й важливою складовою забезпечення якості освіти у фаховому коледжі.

Як висновок, було зазначено - головним завданням закладів фахової передвищої освіти є підготовка висококваліфікованого фахівця, який буде спроможний задовольнити потреби працедавця. Для досягнення цього необхідно, щоб усі учасники освітнього процесу добросовісно ставилися до своїх обов’язків. Таким чином, завдання викладача закладу фахової передвищої освіти – виховати професіонала з активною життєвою позицією, компетентного у своїй сфері діяльності, з умінням орієнтуватися в умовах, що змінюються, готового вирішувати професійні завдання, здатного до самоосвіти, саморозвитку і самореалізації.