Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі УкраїнкиВиставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу здобувачів освіти групи Т-32
18 листопада 2025 року відбулася виставка робіт із художньої нарізки овочів та фруктів з елементами карвінгу. На виставці були представлені роботи здобувачів освіти групи Т-32 спеціальності 181 Харчові технології: "Ріо-де-Жанейро", "Трояндова симфонія", "Риба на глибині", "Гарбузяка бомбезяка", "Райський острів", "Осіннє диво", "Панда-хілл", "Кримська подорож", "Котигарбуз", "Фантастичний зоопарк" та інші, під керівництвом голови циклової комісії ресторанних і крафтових технологій Тетяни НОВОСАД та майстрів виробничого навчання Миколи ПОТРАПЕЛЮКА і Анни ДОДИК.
Карвінг – у перекладі з англійської мови – curving (від curve, що означає різати) – "різьблена робота", "різьблений орнамент". Карвінг у кулінарії – це фігурне різьблення по овочах і фруктах, яке зараз широко використовують в приготуванні та декоруванні страв кухарі різноманітних сучасних ресторанів. Сьогодні жодна кулінарна виставка або продуктове шоу не обходиться без демонстрації прикраси столів різними різьбленими композиціями з овочів і фруктів.