25.04.2023

Ставайте донором крові та рятуйте життя наших воїнів разом із викладачами ФКТБП

Ставайте донором крові та рятуйте життя наших воїнів  разом із викладачами ФКТБП

21 березня 2023 року викладачі фізичної культури фахового коледжу Оксана Тесунова, Андрій Розтока, Іван Сидорук та Олександр Ходорчук підтримали ініціативу покликану популяризувати неродинне донорство крові. За статистикою, один донор крові може врятувати життя трьох людей.

Щороку в Україні до війни  донорами ставало близько півмільйона людей. Однак це лише на перший погляд здається значною цифрою. Більшість людей здають кров лише на одноразовій основі. Тому, доволі часто виникає ситуація, що при гострій та терміновій  необхідності крові та її компонентів, її просто не вистачає. Особливо гостро ця проблема нестачі почала відчуватися після російського вторгнення в Україну.  

Чому донорство  важливе:

По перше, це благородно, адже одна донація може врятувати до 3 (трьох) життів.
По друге, це необхідно, адже за статистикою, кожна 4 (четверта) людина протягом життя потребує донорської крові. 
По третє, це корисно, адже донори живуть в середньому  на 5 (п’ять) років довше.

Донори-волонтери крові відіграють надзвичайно важливу роль у рятуванні  наших поранених бійців-героїв, а також допомагають створювати стратегічні запаси крові, які у свою чергу дозволяють рятувати без зволікань багато-багато життів.

Закликаємо усіх не байдужих громадян, хто не має протипоказань, ставати донорами-волонтерами крові та допомагати нашим медикам у боротьбі за життя наших воїнів-героїв.