10.03.2023

Просять підтримати петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно)!

Шановний пане Президенте!Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) молодшого сержанта Збройних сил України - Столярука Ігоря Миколайовича, 15 березня 1983 року народження.

Ігор народився, жив і навчався на Волині у селі Гірка Полонка. Проходив строкову службу. З перших днів війни, яка розпочалася у 2014 році, Ігор мужньо пішов захищати рідну землю від посягань ворога.

У складі 44 алтелерійській бригади у першому гаубічноми дівізіоні.Рік відслуживши у 2016 році пішов служити у складі 14 ОМБ імені Князя Романа Великого в піхоту. Всі ці роки Ігор опановував різні види зброї,пройшов курси і навчання молодшого сержанта. Вивчив багато видів зброї,багато своїх знань і навичок передав своїм побратимам. А у 2021році воював у складі 128 окремої Гірсько -Штурмової Закарпатської бригади. Брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей. У свої 39 був учасником бойових дій, ветеран війни. За сумлінну службу, мужність, героїзм,сміливі дії під час виконання бойових завдань, нагороджений численними грамотами і нагородами. З початком повномасштабної війни пішов воювати у складі 14 бригади Імені Князя Романа Великого.

7 серпня 2022року,Ігор героїчно загинув, прикривши собою двох побратимів від алтелерійського обстрілу. В напрямку Соледар біля села Яковлівка Донецької області. Захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Він до останнього свого подиху виконував бойове завдання. Ігор був мужнім, незламним воїном. Щирість,доброта і позитив Ігоря назавжди залишаться у пам'яті його побратимів і наших земляків. Він був хорошим командиром, ні одного загиблого в його складі не було. Зі своїми завданнями справлявся на відміно, хоча і попадав він завжди на найгарячіші позиції. Це- справжній патріот нашої країни,який загинув за Вільну та Незалежну Україну. Тому і заслуговує на найвищу державну відзнаку - Герой України.

Щоб підтримати петицію, перейдіть за посиланням -  https://petition.president.gov.ua/petition/176874