17.12.2020

Правове виховання підлітків

Правове виховання підлітків

З метою правового виховання та підвищення рівня правосвідомості молодого покоління 15 грудня 2020 року відбулась зустріч студентів групи П-22 з начальником відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Волинській області Ольгою Шмігель та старшим інспектором з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Волинській області  Романом Ткачуком на тему: «Дії підлітка у випадку коли його затримала поліція».
Патрульні поліцейські розпочали розмову з майбутніми юристами зі знайомства з професійною діяльністю працівників Національної поліції, системою безоплатної правової допомоги, наголосивши на видах послуг, які можна отримати, звернувшись до найближчого місцевого центру з надання БВПД чи бюро правової допомоги, або ж скориставшись засобами комунікації. Далі ж мова йшла про дії підлітка, його права та обов’язки при затриманні поліцією.
Присутніх цікавила інформація й про те, з якими ситуаціями найчастіше стикаються у своїй роботі патрульні, як стати поліцейським, якими знаннями та навичками потрібно володіти у даній професії: її «плюси» та «мінуси», виклики та перспективи.