14.09.2024

Показове лабораторне заняття з освітньої компоненти "Інноваційні технології харчування" на тему: "Традиційні та інноваційні технології приготування та відпуску страв із м'яса на грилю" під керівництвом викладачки Тетяни НОВОСАД

Показове лабораторне заняття з освітньої компоненти "Інноваційні технології харчування" на тему: "Традиційні та інноваційні технології приготування та відпуску страв із м'яса на грилю" під керівництвом викладачки Тетяни НОВОСАД

12 вересня 2024 року у групі Т-42 спеціальності 181 Харчові технології відбулося показове лабораторне заняття з освітньої компоненти "Інноваційні технології харчування" на тему: "Традиційні та інноваційні технології приготування та відпуску страв із м'яса на грилю" під керівництвом викладачки Тетяни НОВОСАД. Метою заняття було формування практичних вмінь та навичок з: розрахунку сировини для приготування страв із м'яса на грилю; технології приготування страв із м'яса на грилю; організації робочого місця; проведення бракеражу та попередження недоліків м'ясних страв на грилю; економне використання сировини та електроенергії; дотримання вимог санітарії і гігієни, правила техніки безпеки й охорони праці. Розвиток у здобувачів освіти вміння працювати з нормативно-технологічною документацією, правильно робити розрахунок виходу страв, використання сучасних технологічних методів у приготуванні страв із м'яса на грилю; виховання любові до обраної професії, відповідальності за доручену справу, дисциплінованості, прагнення до високих результатів праці, бажання розширити кругозір та підвищити професійний рівень.
Показове лабораторне заняття пройшло на зразковому методичному рівні, здобувачі освіти із зацікавленістю відпрацювали свої завдання щодо приготування страв з інноваційними технологіями (стейк із телятини, ростбіф у приправах, стейк у кавовій паніровці, стейк у кленовому сиропі, стейк "Шатобріан" із овочами гриль, стейк "Pork chops" з соусом чимічурі), використовували сучасний дизайн в оформленні.