06.02.2023

Наші випускники.Антон Линда

Наші випускники.Антон Линда

Рубрика "Наші випускники".

Антон ЛИНДА. Посада: волонтер.

У Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки Антон навчався з 2003 по 2007 роки за спеціальністю Виробництво харчової продукції.

Згадуючи про коледж, у мене виникають позитивні емоції. Вчитись і проводити час у навчальному закладі в колі одногрупників було цікаво. Викладачі і майстри виробничого навчання нас навчали і намагались привити любов до обраної спеціальності. Під час лабораторних робіт викладачі націлювали студентів проявляти свою творчу ініціативу, що потім і знадобилось у моєму житті. Знання і професійні навички, які я здобув під час навчання у коледжі, допомогли мені далі у професійній діяльності. Я не переставав цікавитись новими технологіями у ресторанному бізнесі і самоудосконалював свої вміння.

Після закінчення коледжу працював з французьким шеф-кухарем Emmanuel Soares, що був свого часу учнем Alain Ducasse's. Деякий час я працював на Мальдівах, і коли повернувся додому побачив, що на каналі "1+1" стартувало нове кулінарне шоу "Король десертів". Я успішно пройшов кастинг і потрапив до вісімки учасників, які виконуючи різноманітні завдання, змагалися за перемогу та звання найкращого кондитера. На кастингу презентував десерт "Paradise-баба". Десерт мав успіх, а я нагороду.

Перш за все, я дуже вдячний за свої досягнення на професійній ниві колективу Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки, що виховували, підтримували і навчали мене улюбленій справі. Бажання навчатись і розвиватись у своїй професії у мене не згасло. Тому я часто приходжу у коледж, як у рідну домівку, за консультаціями до своїх наставників - викладачів циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи. Тепла атмосфера і спілкування із студентами під час проведення тижня циклової комісії, а саме: засідань студентського наукового товариства, проведення майстер-класів у мене викликали бажання ще не раз повертатись у цей прекрасний навчальний заклад.

Будучи членом команди журі Всеукраїнського Етнофестивалю кулінарної майстерності у Фаховому коледжі, мені приємно було спостерігати, як конкурсанти свої творчі ідеї намагались втілювати у створені шедеври. Я ще раз переконався у тому, що сильних професіоналів у сфері харчових технологій та ресторанної справи готує саме цей навчальний заклад. Низький всім Вам уклін, шановні мої наставники. А студентам хочу сказати - вчіться і навчайтесь, цінуйте і не втрачайте того, що можете здобути.

Всім, хто хоче здобути таку цікаву і життєво важливу професію ресторатора, раджу поступати на навчання у Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки.