16.09.2024

Майстер-класи з водних видів спорту для студентів Фахового коледжу: веслування на байдарках, каное, SUP-дошках та човнах "Драконах"

Майстер-класи з водних видів спорту для студентів Фахового коледжу: веслування на байдарках, каное, SUP-дошках та човнах "Драконах"

13 вересня 2024 року на базі ОСДЮСШОР "Олімп" для студентів Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки організували захоплюючі майстер-класи з водних видів спорту. Ініціаторами заходу стали викладачі Оксана Тесунова та Ольга Іванюк, які поставили перед собою важливу мету — не лише навчати студентів новим спортивним навичкам, а й сприяти популяризації олімпійських видів спорту та активного способу життя серед студентської молоді.
На заході були присутні ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось та декан факультету фізичної культури, спорту та здоров'я Василь Пантік.  
Програма майстер-класів включала веслування на байдарках і каное, SUP-серфінг (плавання на дошках з веслом), а також веслування на човнах "Драконах". 
Директор ОСДЮШОР "Олімп" Роман Повх поділився історією успіху відомих волинських спортсменів з водних видів спорту на Олімпійських іграх, крім того, особливу увагу було приділено сучасним спортивним човнам, на яких виступали спортсмени.
Під керівництвом Андрія Шевчука, заслуженого тренера України з веслування на байдарках і каное, заслуженого майстра спорту та президента Волинської обласної федерації каное, студенти мали можливість спробувати свої сили у веслуванні на човнах "Драконах". Цей командний вид спорту вимагав від учасників не тільки фізичної витривалості, але й здатності працювати злагоджено, що сприяло розвитку навичок командної взаємодії.
Захід залишив у студентів яскраві враження, сприяв розвитку їх спортивних здібностей та мотивував до активного способу життя.