22.09.2023

Масовий забіг здобувачів освіти чи як студенти коледжу відзначили Міжнародний день студентського спорту

Масовий забіг здобувачів освіти чи як студенти коледжу відзначили Міжнародний день студентського спорту

Сьогоднішній ранок студентів Фахового коледжу технологій, бізнесу та права розпочався не з ранкової кави, а з енергійної розминки біля головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки. Адже кожен з них розуміє, що для будування здорової та сильної нації, потрібно формувати звички здорового способу життя. Тому вони вирішили відзначити Міжнародний день студентського спорту загальним забігом.
«Це свято було започатковане конференцією ЮНЕСКО з ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту для сприяння його популяризації та розвитку, – зазначила Ольга Іванюк, викладачка університету та за сумісництвом ведуча заходу. – Рух – це життя. Він зміцнює здоров’я та тримає наше тіло в тонусі. У спортсмена кожен день розпочинається з розминки, яка є запорукою гарного фізичного стану та настрою». Вона також згадала про наших воїнів, які зараз захищають незалежність та цілісність України і завдяки  яким  ми маємо можливість проводити такі заходи. Тож присутні вшанували пам’ять захисників хвилиною мовчання.
Наші студенти постійно беруть участь у різноманітних змаганнях та спортивно-масових заходах. Вони продемонстрували свої вміння у масовій розминці, яку провели троє студентів факультету фізичної культури, спорту та здоров’я ВНУ. Крім того, у парку Лесі Українки провели змагання з легкоатлетичного забігу на такі дистанції: юнаки – 1 км, а дівчата –   500 м.      
Переможці та призери забігу були нагороджені медалями, а всі інші учасники за участь отримали символічні відзнаки.