22.11.2023

Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій

Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій

21 листопада у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права був проведений виховний захід на тему: "Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій".
Захід проводився з метою відзначення Дня Гідності та Свободи — знакового державне свята, яке встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013-го років. Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість.
Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння усілякими засобами протистояти ординській навалі.
Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини — це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога.
Організатори заходу Катерина Макарук, Ольга Кузьмич та Роман Савчук висловлюють подяку бібліотекарю коледжу Романчук Галині за експозицію навчальної літератури та здобувачам освіти Ахмедовій Анастасії, Вітковській Тетяні, Дишко Карині, Дорощук Богдані, Ільчук Ользі, Кінаху Максиму, Криштапюк Дарині, Кущ Вероніці, Левчуку Павлу, Літовінській Дарині, Олійник Вікторії, Оксенюк Дарині, Остапчук Вероніці, Остапюк Яні, Пилипчук Олені, Стефанюку Вадиму, Філюк Діані за активну участь у підготовці та організації заходу.