27.11.2023

Лекторій "Протидія булінгу"

Лекторій "Протидія булінгу"

24.11.2023 в рамках проведення тижня правничих дисциплін для груп другого курсу спеціальності 081 Право відбувся лекторій на тему: " Протидія булінгу" організований Наталією Головачук за участі Інспектора відділу протидії кіберзлочинам  у Волинській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Юрія Кухарчука.
Мета зустрічі - навчити здобувачів освіти розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви.
Лейтенант поліції наголосив про те, що булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються. Булінг може здійснюватись також із застосуванням засобів електронних комунікацій.
Юрій Кухарчук зауважив, що від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного характеру. Навіть поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід, що робить проблему найпоширенішою причиною звернень до психолога.
Тому, щоб запобігти булінгу, варто не ігнорувати будь-які прояви агресивної або провокативної поведінки учасників освітнього процесу. Негайно втручатися у конфлікт. Помітивши або запідозривши прояви булінгу, негайно повідомляти адміністрацію закладу освіти, залучати психологічну службу до вирішення проблеми, а також звертатись до органів поліції за наявності підстав.
Дякуємо за змістовну зустріч!