04.10.2024

Легкоатлетичний крос першокурсників ВНУ імені Лесі Українки до Європейського тижня спорту 2024 року

Легкоатлетичний крос першокурсників ВНУ імені Лесі Українки до Європейського тижня спорту 2024 року

1 жовтня 2024 року в центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся легкоатлетичний крос серед першокурсників Волинського національного університету імені Лесі Українки, присвячений Європейському тижню спорту. Організаторами заходу виступили викладачі факультету фізичної культури, спорту та здоров'я. У змаганнях взяли участь також студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки.
Перш ніж розпочати забіги, всі учасники вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. З вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Василь ПАНТІК, який привітав студентів зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисників і захисниць України. Він зазначив, що серед викладачів та студентів університету є багато тих, хто сьогодні боронить нашу країну в лавах Збройних Сил України, і побажав усім присутнім міцного здоров’я, наснаги та витримки.
Заступник декана з виховної роботи Ольга ІВАНЮК підкреслила важливість Європейського тижня спорту (ЄТС), який започатковано 9 років тому. Вона відзначила, що Україна долучилася до цієї масштабної ініціативи в 2018 році, а з 2019 року її координатором є Національний олімпійський комітет України. Метою цієї події є популяризація спорту та заохочення до здорового способу життя.
Перед стартом забігів, фітнес-розминку для учасників провела студентка 4 курсу факультету фізичної культури Софія ТКАЧУК, додавши енергії та бадьорості всім учасникам.
За результатами змагань команда Фахового коледжу технологій, бізнесу та права у складі: Максима МАТВІЙЧУКА (група ТК-14), Вікторії КОЛБ (група С-11), Артема ДАЦЮКА (група С-11), Віталія ОХРЕМЧУКА (група С-11), Каріни КОСТЮК-ДАЦЕНКО (група С-11), Марка ЖИГУЛІНА (група Т-11), Катерини КОНОНОВИЧ (група Т-11), Софії СЕРЕБРЯК (група Т-11), Оксани САВЧУК (група Т-12), Яни ЯЦЮРИ (група ТК-13), Максима ЗУЙКА (група ТК-14) та Артема ЧИЖИКА (група Б-12) виборола ПЕРШЕ командне місце.
Серед індивідуальних результатів найкращий показав Максим МАТВІЙЧУК, студент групи ТК-14, який подолав дистанцію 1 км із чудовим часом (2.33.01). Серед дівчат друге місце в абсолютному заліку посіла Вікторія КОЛБ (група С-11), яка також пробігла 1 км із відмінним результатом (3.56.01).
Результати в індивідуальному заліку серед студентів Фахового коледжу:
Юнаки:
1 місце – Максим МАТВІЙЧУК, група ТК-14
2 місце – Артем ДАЦЮК, група С-11
3 місце – Марко ЖИГУЛІН, група Т-11
Дівчата:
1 місце – Вікторія КОЛБ, група С-11
2 місце – Софія СЕРЕБРЯК, група Т-11
3 місце – Катерина КОНОНОВИЧ, група Т-11
Вітаємо наших переможців та їхніх тренерів Олександра ХОДОРЧУКА і Оксану ТЕСУНОВУ! Бажаємо нових досягнень та спортивних звершень!