Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі УкраїнкиКруглий стіл із залученням стейкхолдерів, представників самоврядування на тему: "Формування цілей і завдань у практичній підготовці фахівців із харчових технологій та готельно-ресторанної справи як запорука якісної підготовки"
13 листопада 2025 року відбулася зустріч циклової комісії ресторанних і крафтових технологій у вигляді круглого столу із залученням стейкхолдерів (директор РК «Рестпарк» - ГУСАК Назар, директор РК «Срібні лелеки» - ЯРМОЛЮК Ольга, директор кафе-готель «Околиця» - ДЕРКО Світлана, директор броварень «Карабас Барабас» - КУЗЬМІНСЬКИЙ Анатолій), представників самоврядування на тему: «Формування цілей і завдань у практичній підготовці фахівців із харчових технологій та
готельно-ресторанної справи як запорука якісної підготовки».
Сьогодні хороший студент – завтра відповідальний фахівець.
Одним із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців є тісна співпраця зі стейкхолдерами – колом осіб, які є зацікавленими у майбутніх випускниках. Зустріч із потенційними роботодавцями є корисною для здобувачів освіти, оскільки дає їм змогу побачити перспективи майбутньої професії та стимулює до активного засвоєння комплексу професійно – орієнтованих знань, умінь і навичок, необхідних для того, щоб бути конкурентоспроможними фахівцями, успішно виконувати свої професійні обов’язки та самореалізуватися.
Учасники обговорили та узгодили ключові цілі практичної підготовки, які враховують потреби як студентів, так і роботодавців. Були також визначені конкретні завдання для досягнення поставлених цілей, включаючи зміст практик, стажувань та інших форм роботи з роботодавцями.
Результати круглого столу стануть основою для вдосконалення навчальних програм, що, у свою чергу, сприятиме підготовці більш конкурентоспроможних фахівців.