12.03.2021

Інформаційні технології: погляд у майбутнє

Інформаційні технології: погляд у майбутнє

Прогрес не стоїть на місці, технології стають все більш «продвинуті», пристрої все швидші та мобільніші, і їх сфери застосування розширюються з кожним днем. Використання здобутків в сфері ІТ може бути застосовне до вирішення завдань керування власними приладами, будинками або навіть цілими містами.

10 березня активні учасники секції з вивчення навчальної дисципліни «Інформатика» під керівництвом викладача Шостака Дмитра Валерійовича провели показове засідання на тему «Інформаційні технології: погляд у майбутнє». На засіданні обговорили питання штучного інтелекту та багатьох напрямів його застосування, зокрема: «розумні» будинки, «розумні» міста, аналіз даних систем відеоспостереження, технології доповненої реальності, самокеровані автомобілі.

Вже незабаром, як вважають, цілі відділи в корпораціях зможе замінювати програміст, який буде обслуговувати нейромережу, що сама здатна приймати рішення, навчатися та вдосконалюватися. Якщо такі цікавинки, що були обговорені, існують вже сьогодні, то нам лишається лише здогадуватися яким буде світ майбутнього.