17.10.2024

ХV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

ХV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Свідченням глибокої пошани й пам’яті молодого покоління до постаті Кобзаря є ХV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, перший етап якого відбувся 16 жовтня 2024 року. Він має на меті вшанування творчої спадщини поета, а також виявлення обдарованої молоді, розвиток її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу та підвищення рівня мовної освіти в Україні. Участь у ньому взяли здобувачі освіти 1-2 курсів фахового коледжу.
Конкурсанти вкотре звернулися до поетичної спадщини Тараса Григоровича, продемонструвавши рівень власної творчості. Конкурс засвідчив, що творчість Тараса Шевченка в цей непростий час спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був, є і залишається символом високих духовних можливостей.
За результатами перевірки конкурсних робіт студентів висококваліфіковане журі визначить переможців, які матимуть нагоду взяти участь у наступному етапі конкурсу. 
Вітаємо учасників та їх наставників, зичимо перемог у досягненні нових вершин.