18.11.2023

Футбольний турнір «Осінній кубок Карітас-Спес Луцьк»

Футбольний турнір «Осінній кубок Карітас-Спес Луцьк»

8 листопада відбувся захоплюючий футбольний турнір «Осінній кубок Карітас-Спес Луцьк, учасниками якого стали викладачі фізичної культури Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки Оксана Тесунова і Іван Сидорук, а також студентки спеціальності 017 Фізична культура і спорт, групи С-11 Редька Валерія та Чміль Софія. Захід відбувся у спортивному залі Волинського національного університету імені Лесі Українки та зібрав представників чотирьох команд: 
«Карітас-Спес Луцьк», «Волинські патріоти», студенти факультету історії, політології та національної безпеки й команда дівчат «Волинські патріотки».
Ректор університету підкреслив соціальну активність закладу, вказавши, що  надання якісної освіти – не єдина функція. Важливою складовою діяльності університету є також волонтерство та співпраця з громадськими організаціями. «Ми працюємо та продовжуємо працювати для соціалізації дітей та молоді з обмеженими можливостями, і такий чудовий захід буде не останній у нашому закладі освіти», - наголосив ректор ВНУ Анатолій Цьось.
Спортивне дійство також відзначилося участю вихованців ГО «Даун Синдром», які  не лише продемонстрували хореографічну композицію, а й стали невід’ємною частиною заходу. Представники громадської організації вручили почесним представникам власноруч виготовлені подяки за їхню важливу участь і невтомну підтримку.
Цей турнір став не лише спортивним заходом, але й акцією на підтримку осіб з обмеженими можливостями, де об’єдналися сили освітян та студентів у важливі суспільні ініціативи. Головним є не лише перемога на полі, а й підтримка та розуміння важливості соціальної інтеграції.