23.10.2021

Екскурсія до Волинського краєзнавчого музею

Екскурсія до Волинського краєзнавчого музею

У рамках тижня циклової комісії історії та суспільствознавства,  20 жовтня  для здобувачів освіти навчальної групи Ф-11 викладачкою Вікторією Дяченко було організовано та проведено екскурсію до Волинського краєзнавчого музею. Така екскурсія – це не лише знайомство з історичним минулим рідного краю, а й своєрідний елемент зацікавлення навчальною дисципліною “Історія: Україна і світ”, який сприяє патріотичному вихованню молоді.

Учасники екскурсії ознайомилися з експозицією музею, експонатами відділу природи, давньої історії Волині та новітньої історії Волині. Неймовірне враження залишилися від знайомства з етнографічною колекцією волинських вишитих рушників та сорочок.

Особливо зацікавила екскурсантів виставка “Україна починається з тебе”, на якій представлена унікальна колекція музею, що відображає знакові події періоду незалежності: створення осередку Народного Руху України, участь волинян у революціях на Граніті, Помаранчевій революції, революції Гідності та Антитерористичної операції на сході України.