30.04.2022

Чорнобиль – пам’ять України

Чорнобиль – пам’ять України

26 квітня в умовах воєнного стану в онлайн режимі відбулося засідання секції "Громадянська освіта" наукового товариства здобувачів освіти та молодих учених фахового коледжу на тему: "Чорнобиль – пам’ять України" під керівництвом викладача історії та суспільствознавства Катерини Макарук. Для проведення засідання секції була використана платформа Zoom.

26 квітня 1986 року... В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня.

Здобувачі освіти пригадали трагічну сторінку в історії нашої держави. Сумну сторінку, печальну, тому що вона пов’язана з втратою людського життя. Це не згадати неможливо. В пам’яті людській імена людей, які стали на боротьбу з вогненним драконом, які ціною власного життя боролися з невидимим ворогом. Боротьба була не рівною і не на користь людини, але стихія була приборкана.

Стогне дзвін… та найгіркішими нотами звучать у ньому голоси Чорнобиля, катастрофи, яка ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. Ця дата назавжди залишиться в пам'яті людства.