25.08.2021

23 серпня - ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ.

 23 серпня -  ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ.

Це свято відносно нове, його почали святкувати з 2004 року, та історія українського прапора сягає сивої давнини.👇

https://uk.wikipedia.org/.../%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0...

Державний Прапор України🇺🇦 – це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба☁️, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану 🌾– символу мирної праці і достатку.

До Дня Державного Прапора України в читальній залі бібліотеки розгорнуто виставку-інформацію "Синьо-жовтий🇺🇦 символ України", на якій представлено видання 📚 про історію виникнення українського національного прапора, його значення для минулого і сьогодення.

PS: ЦІКАВІ ФАКТИ

🔸🔹Український прапор змінив кілька кольорів, перш ніж прийти до звичного синьо-жовтого забарвлення – він був червоним, малиновим і червоно-синім. У 1918 році Центральна Рада на чолі з Грушевським затвердила нинішню гамму кольорів.

🔸🔹Китайська художниця Мао Мао в 1992 році попросила першого президента України Леоніда Кравчука поміняти розташування кольорів на прапорі. Таке поєднання, на думку Мао, символізувало біди для держави.

🔸🔹 У 2016 році українські альпіністи встановили наш прапор на вершині найвищого вулкана – Охос-дель-Саладо в Андах. Його висота – 6872 метри.

🔸🔹 Серед прапорів слов’янських країн тільки український і боснійський не мають червоного кольору на полотнах.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Єднаймось, друзі, під Державним Прапором України🇺🇦 задля збереження, процвітання та могутності нашої держави!

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ!

#День_Прапора

#Бібліотека_ФКТБП_ВНУ_імені_Лесі_Українки