24.04.2024

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

24.04.2024 року на базі Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки в онлайн форматі відбулось обласне методичне об’єднання викладачів безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.
З вітальним словом до учасників методичного об’єднання звернувся директор фахового коледжу Станіслав Щеблюк. Він наголосив на актуальності піднятих питань у викликах сьогодення, відзначив важливість спрямування освітньої діяльності на забезпечення безпеки учасників освітнього процесу. 
Голова циклової комісії природничих дисциплін, спорту та цивільної безпеки Людмила Голуб презентувала доповіді «Цивільний захист як невід’ємна складова освітньої діяльності закладу у фаховій передвищій освіті із забезпечення безпеки учасників освітнього процесу у викликах сучасності», у якій висвітлила освітню діяльність фахового коледжу відповідно до Кодексу цивільного захисту, роботу штабу ЦЗ, адже планування та проведення роботи з цивільного захисту охоплює всі напрямки, запропоновані службою ДСНС України. Зазначила про систематичну, різнопланову, злагоджену та відповідальну роботу педагогічного колективу, психологічних юридичних та технічних служб, яка дозволяє забезпечувати безпеку учасників освітнього процесу.
Валентина Веснянка, викладачка цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та охорони праці, розповіла присутнім про організацію роботи викладача з БЖД і ЦЗ зі здобувачами фахової передвищої освіти в умовах формування індивідуальної освітньої траєкторії, розкрила методи, завдання, прийоми, форми, види організації роботи зі студентською молоддю щодо створення безпечного освітнього середовища та застосування індивідуальної освітньої траєкторії під час викладання освітньої компоненти «Безпека життєдіяльності».
Обговорення підсумків відбулось у доброзичливій атмосфері. Учасники відмітили високий рівень проведеного заходу. Голова методичного об’єднання Олександр Курчаба, побажав творчої та плідної роботи усім присутнім. 
Із матеріалами засідання можна ознайомитись на сайті коледжу за покликанням
https://ktbp.lutsk.ua/ua/search-work/oblasni-metodichni-ob-iednannya?menu=1