IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва
19.10.2018 року відбувся IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва. у якому взяли участь 7 команд з різних навчальних закладів України та Республіки Білорусь: «Журавінкі» Брестського державного торгово-технологічного коледжу, «Чорноморочка» Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму, «Кам’янчани» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості, «Тіп-Топ» Луцького кооперативного коледжу Львівського торгово-економічного університету, «Умільці з Буковини» Чернівецького державного комерційного технікуму, «Профі» Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.
Конкурс складався з трьох етапів:
- приготування гарячої страви з риби за власною рецептурою та її подача;
- приготування та подача вареників за власною рецептурою;
- виготовлення картини-композиції з набору овочів та фруктів з використанням техніки карвінгу.
Журі оцінило підготовку робочого місця учасників, майстерність приготування страв, дотримання технологічних процесів при приготуванні та оформленні страв, творчий та іноваційний підхід у пиготуванні та подачі страв їх смакові якості , майстерність карвінгу.
Оцінивши усі команди журі відзначило найкращих у номінаціях:
- за творчий підхід у приготуванні та подачі страв - команда «Журавінкі»;
- за оригінальність подачі страв та карвінгу - команда «Кам’янчани»;
- за креативність приготування вареників - команда «Тіп-Топ»;
- за використання оригінальної рецептури у приготуванні вареників - команда «Умільці з Буковини»;
- за інноваційний підхід у приготуванні страв та карвінгу - команда «Станіславські віртуози»;
- за ексклюзивність подачі страв - команда «Чорноморочка».
- за найкращі смакові якості у приготуванні рибної страви та техніку карвінгу - команда «Профі»;