
4.Прес-центр
17.10.2025
Благодійний ярмарок
13-16 жовтня у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського
національного університету імені Лесі Українки відбувся вже традиційний
благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України.
Здобувачі освіти та викладачі активно долучилися до організації та участі у
заході. На ярмарку можна було придбати різноманітні страви, солодощі, напої
відомих виробників та власного виробництва.
О...
17.10.2025
Практичне заняття з освітньої компоненти «Товарознавство непродовольчих товарів»
В групах ТК-21, ТК-22 та ТК-23 відбулось практичне заняття з освітньої
компоненти «Товарознавство непродовольчих товарів» на тему: «Дослідження
хімічної природи та деяких споживчих властивостей товарів з пластичних мас» під
керівництвом викладачки Ольги РЕУС.
На занятті здобувачі освіти набули практичних навичок у розпізнаванні пластмас
за зовнішніми ознаками (з проведенням проби на нагрівання ...
17.10.2025
Гостьова лекція
Для здобувачів освіти групи П-21, П-22 спеціальності 081 Право проведено
гостьову лекцію на тему «Безоплатна правнича допомога: правові механізми та
реальні історії».
Спікером заходу стала Оксана Павлосюк, завідувач сектору «Луцьке бюро правничої
допомоги» та випускниця Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені
Лесі Українки. Під час зустрічі вона розповіла про структуру та діяльн...
17.10.2025
Відпрацювання здобувачами освіти групи Т-31 лабораторної роботи з теми: "Приготування страв з овочів та грибів"
Здобувачі освіти групи Т-31 спеціальності 181 Харчові технології відпрацювали
лабораторну роботу з теми: "Приготування страв з овочів та грибів" під
керівництвом викладачок Світлани КИСЛЯК та Іванни КОСОВОЇ. Під час приготування
страв здобувачі освіти продемонстрували хороші практичні вміння та навички, а
також теоретичні знання з освітньої компоненти "Технологія виробництва
кулінарної продукції".
16.10.2025
Семінарське заняття з освітньої компоненти "Маркетинг"
Під час семінарського заняття з освітньої компоненти "Маркетинг" на тему
"Особливості проведення маркетингових досліджень" здобувачі освіти груп ТК-31 і
ТК-32 під керівництвом викладачки Світлани КРАПОСТІНОЇ обговорювали питання
пов'язані із суттю та видами маркетингових досліджень, методами їх проведення, а
також основними факторами впливу на споживчий ринок.
16.10.2025
Зустріч з випускниками фахового коледжу
Здобувачі освіти групи П11 спеціальності К9 Правоохоронна діяльність на
запрошення Галини Кравчук зустрілися з випускниками коледжу - Аліною Куліш і
Олександрою Денис. Зустріч відбулася у форматі «Випускник – студент: професійні
орієнтири та можливості».
Під час спілкування гості поділилися власним досвідом навчання та професійного
становлення, розповіли про перші кроки у правничій діяльності, ...
16.10.2025
Відпрацювання здобувачами освіти груп Т-41, Т-42 лабораторної роботи з теми: "Приготування та відпуск десертів з морозива"
Здобувачі освіти груп Т-41, Т-42 спеціальності 181 Харчові технології
відпрацювали лабораторну роботу з теми: "Приготування та відпуск десертів з
морозива" під керівництвом викладачів Максима ПИЛИПЧУКА та Родіона ТРИКОЗА. Під
час приготування десертів здобувачі освіти продемонстрували хороші практичні
вміння та навички, а також теоретичні знання з освітньої компоненти "Барна
справа".
15.10.2025
Зустріч зі стейкхолдерами
З метою залучення стейкхолдерів до виконання ОПП спеціальності "Фінанси,
банківська справа, страхування та фондовий ринок" викладачем Майєю Півнюк
проведено спільний лекторій разом із фахівцями інвестиційної компанії "Атланта"
з ОК "Фондовий ринок" на тему "Особливості ринку цінних паперів України та
зарубіжних країн". Трейдери фондового ринку ТзОВ ІК "Атланта" Віктор Наход та
Христина Кучерук ...
15.10.2025
Методика випереджувального навчання у дії: англійська мова через приготування страв
Сьогодні здобувачі освіти групи Ф-12 під керівництвом викладача Дарії Бультіної
продемонстрували, що вивчення іноземної мови може бути не лише ефективним, а й
смачним.
У межах теми “Приготування їжі” здобувачі освіти не просто опанували нову
лексику, а й застосували її на практиці, готуючи власноруч різноманітні страви —
торти, лимонні кекси, рулети з корицею, рибу та сирники.
Такий формат заня...
15.10.2025
Проведення консультації з навчально-виробничої практики на базі практики піцерії "Дядя піца"
13 жовтня 2025 року відбулася консультація в групі Т-32 спеціальності 181
Харчові технології на базі практики піцерії "Дядя піца" під керівництвом майстра
виробничого навчання Миколи ПОТРАПЕЛЮКА на тему: "Оволодіння технологією страв
із нерибної сировини моря". Під час консультації, здобувачі освіти опанували
знання та навички з розрахунку сировини для приготування страв з морепродуктів,
технол...
,,,,,,,,,