24.04.2022

Звичаї нашого роду: страви української кухні

Звичаї нашого роду: страви української кухні

Ну що, друзі, готуєтесь до Великодня?

А чи тенькає ваше українське серденько від назв: січеники, крученики, завиванці, вергуни, буцики, гречаники, мандрики, шулики, деруни, гарбузяники🍲? Та певні, що тенькає. А тут ще таке свято на носі!🤗 ВЕЛИКДЕНЬ!

Що приготувати, щоб було недорого, смачно і традиційно – такі думки сьогодні гризуть не одну голівку🤔. Пропонуємо вашій увазі страви з книги📖 «Звичаї нашого роду: страви української кухні», та запрошуємо поринути в чарівний, почасти магічний і дуже смачний світ, зітканий із українських звичаїв і традицій. У книзі зібрано традиційні страви 🥗🥪🥚до кожного християнського свята. Справжньою перевагою рецептів є те, що вони не потребують чужоземних див, а готуються з досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів🍅🥩🥚.

☝️До речі, відомий мовознавець Олександр Авраменко нагадує, що:

Паска 🥮– солодкий святковий хліб, який випікають до Великодня.

Пасха – назва відповідного єврейського свята.

Великдень, ВелИкодня – християнське свято Воскресіння Христа.

Бажаємо вам щасливого, щедрого та смачного ВелИкодня!

Христос Воскрес! Воскресне Україна🇺🇦!