08.05.2023

Засідання педагогічної ради

Засідання педагогічної ради

8 травня у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося засідання педагогічної ради, на якому були обговорені важливі питання освітньої діяльності закладу.

В рамках реалізації методичної проблеми фахового коледжу була заслухана та обговорена доповідь «Система курсового проєктування та основні аспекти її організації на цикловій комісії правничих дисциплін», яку підготувала голова циклової комісії правничих дисциплін Галина Кравчук. У своєму виступі доповідачка узагальнила досвід роботи циклової комісії та велику увагу звернула на актуальність курсового проєктування, що проводиться з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних здобувачами освіти за час навчання та їх застосування для комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

У ході засідання педагогічної ради активно обговорювались та були схвалені нормативно-правові документи: освітньо-професійні програми підготовки фахового молодшого бакалавра та Кодекс академічної доброчесності. Актуальним було питання про загальний ліміт стипендіатів на осінній навчальний семестр 2023-2024 навчального року, яке представив заступник директора з навчальної роботи та було затверджене педагогічною радою. Обговорили проект Порядку проведення, оновлення, відрахування здобувачів освіти та надання їм академічної відпустки, що винесений на громадське обговорення МОН України.

Членами педагогічної ради, відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників (затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року №1001), був схвалений вибір фаховим коледжем підручників для 10 класу, що можуть видаватися за кошти державного бюджету. З метою відкритості та прозорості процедури вибору, результати вибору будуть розміщений на вебсайті фахового коледжу.