22.04.2021

Засідання Методичної ради

Засідання Методичної ради

19 квітня 2021 року, відповідно до Плану роботи фахового коледжу на 2020-2021 н. р. відбулося засідання Методичної ради, яке проводилося у змішаному режимі. Частина членів ради брала участь у дистанційному форматі, а решта – були присутні очно у залі для селекторних засідань фахового коледжу. Порядком денним засідання ради були визначені важливі організаційно-методичні питання.

У ході засідання Методична рада: повторно заслухала методичну доповідь з реалізації завдань методичної проблеми фахового коледжу на 2020-2025 роки на тему "Актуальні проблеми викладання предмету "Історія: Україна і світ" в контексті підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання" (викладач історії Світлана Демкова); обговорили результати обласного методичного об'єднання викладачів суспільних дисциплін (Катерина Макарук), виробили стратегію проведення обласних об'єднань в дистанційній формі (Ігор Макарук, Оксана Боярчук), розглянули стан підготовки до проведення Днів науки (Фестивалю науки) в 2021 році (Оксана Боярчук); обговорили стратегію організації та виконання програм підвищення кваліфікації педагогічними працівниками (Ігор Макарук, голови циклових комісій); надали гриф "Рекомендовано ФКТБП ВНУ імені Лесі Українки" до використання в освітньому процесі (експертна комісія) та розглянули навчально-методичні видання викладачів фахового коледжу, які рекомендовані цикловими комісіями до розгляду Методичною радою (Наталія Протасюк).

Окрім того члени Методичної ради підвели підсумки відбіркового етапу XXV Обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів "Творчі сходинки педагогів Волині" – визначилися з каталогом робіт, які представлятимуть фаховий коледж на обласній виставці.

За результатами засідання було ухвалено низку рішень, які сприятимуть підвищенню якості освітнього процесу та його оптимізації.